Merilec srčnega utripa.

Domov > Forum > Merilec srčnega utripa.

Merilec srčnega utripa.

SORTIRAJ PO:
JamesQ 28.10.2011 21:52

Živjo.

Rekreativno se ukvarjam s kolesarjenjem, tekom in plavanjem, odvisno od letnega čas in vremena. (=

Prišel sem tako daleč, da mi je podarjeni Polar F6 začel nagajati. Gledal sem za novim merilcem srčnega utripa in moram reči, da je izbira tolikšna, da ne veš kje bi izbral. Omejil sem se na naslednje zahteve:
-ura/štoparica
-mer jenje srčnega utripa in kalorij
-shrajevanje treningov
-uporabniku prijazen uporabniški vmesnik
-cena okoli 100E

Gledal sem Polar (FT7/FT40/FT60), Garmin(FR60), Timex,....

Prosim svetujte mi kaj izbrati za svoje potrebe.

Najlepša hvala za Vaše odgovore.

LDŽ

ubuh13240 29.10.2011 12:56
Pozdravljen, James!
Tvoja dilema je seveda na mestu, saj je danes na trgu ogromno tovrstnih pripomočkov in izdelkov, naj ti omenim še dve imeni, ki sta prav tako vredni ogleda: Suunto in Timexov IronMan. Na tvojem mestu bi se najprej res omejil na potrebo - torej, specifično, kaj vse pričakuješ od nove ure? Če je to samo srčni utrip in štoparica ter shranjeni treningi, potem res ne potrebuješ znanstvene fantastike in je denimo dovolj že FT7. Vendar bi sam svetoval vsaj model z GPS-om, ker imaš pri tem možnost beleženja treningov še po distanci, hitrosti, povprečju?in polje kvalitete treningov se ti lahko zelo odpre. Dejstvo je, da nas lahko takšni podatki zelo motivirajo in nas včasih popeljejo do rezultatov, za katere smo morda mislili, da so izven dosega naših zmogljivosti. No, če si tega želiš, seveda :D
Sam bi zagotovo izbral FT60, zlasti ker cena ni pretirana, mislim pa, da se splača vložiti nekaj deset evrov več. Jaz imam Garmin Forerunner 210 HR, ki je prav tako zelo kvalitetna zadevica, vendar ima eno pomankljivost - namreč, nima samostojne avtonomne baterije, kar pomeni, da moraš uro približno enkrat tedensko polniti, če treniraš pogosto, tedaj še večkrat :cry: So pa tako Garmin, kot Suunto in Timexov Ironman nekoliko dražje variante in če je znesek na katerega si se primoran omejiti okoli vsote, ki jo omenjaš, potem mislim, da s Polarjem ne boš zgrešil :D Pa srečno!
webmaster 29.10.2011 13:26
Kaj pa merilniki srčnega utripa za telefon? Ima kdo kakšen nasvet? Ta stvar dobro deluje?
lojzep 04.10.2013 12:55

po veh letih in pol mi je garmin fr305 crknil. napisal si
"Omejil sem se na naslednje zahteve:
-ura/štoparica
-mer jenje srčnega utripa in kalorij
-shrajevanje treningov
-uporabniku prijazen uporabniški vmesnik
-cena okoli 100E"
jaz sem sedaj nabavil i-gotu 900 pro hrm, ima vse te funkcije, srčni utrip je breko blututh, tako, da ga lahko uporabiš za telefon, sam oddajnik paše tudi na trak od polarja (bolj kvliteten spoj) ura ima vgrajen barični višinomer za korekcijo višin preko gps, na računalnik naložiš program in uro povežeš s standardnim usb kablom, sam sem po enem mesecu uporabe, uro rabim skoraj vsak dan bolj zadovoljen kot z garminom.

lojzep 04.10.2013 12:57

cena, sam sem dal 132E s poštino preko spleta tehnox

primoz69 07.10.2013 19:07
@knagode: Kaj pa merilniki srčnega utripa za telefon? Ima kdo kakšen nasvet? Ta stvar dobro deluje?

će maš pametni telefon, maš en kup aplikacij, ki zelo dobro podpirajo srčni urtip in z njim povezane analize. Polar Beat, Sports Tracker in malo morje njih....vse kar rabiš je torej Android telefon ali iPhone in kompatibilni Bluetooth oddajni pas...

 

Primer:

www.amazon.com/Polar-Bluetoot h-Smart-Heart-Sensor/dp/B007S0 88F4

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI