11 aktivnosti, s katerimi boste pokurili veliko kalorij

11 aktivnosti, s katerimi boste pokurili veliko kalorij
23.01.2019 AVTOR: A. T., Foto: Reebok/ Facebook

Ne le s tekom, veliko število kalorij lahko porabite tudi s temi aktivnostmi, s katerimi obenem še dodatno okrepite telo.

Preskakovanje vrvi
S to aktivnostjo boste pokurili nekje med 600-888 kalorijna uro. Obenem pa boste tako tudi okrepili meča, izboljšali koordinacijo in povečali gostoto kosti.

Šprint po stopnicah
V eni uri šprintanja po stopnicah boste pokurili med 639-946 kalorij ter okrepili mišice nog, povečali gostoto kosti in tudi mehaniko teka.

Krožne vaje s kettlebelli
Vaje s kettlebelli so vse bolj priljubljene, tako zaradi krepitev mišic kot porabe kalorij. V eni uri naj bi jih pokurili med 360-532, obenem pa boste zgradili tudi moč, koordinacijo in izboljšali svojo pripravljenost. Še preden začnete zares, pa je dobro, da se s pomočjo trenerja naučite ustrezne tehnike, da se ne poškodujete.

Boks
Odlična vadba za izboljšanje krvožilne vzdržljivosti in moči zgornjega dela telesa je tudi boks pri katerem boste na uro porabili med 540-800 kcal.

Visoko intenzivna intervalna vadba
Ohranjanje pripravljenosti ali izboljšanje te je mogoče doseči tudi z visoko intenzivno intervalno vadbo, pri kateri v le 30 minutah porabite med 240-355 kalorij.

Veslanje
Veslanje vam ne bo pomagalo le izboljšati drže, temveč tudi okrepilo določene mišice zgornjega dela telesa. V le eni uri zmernega vesljanja pa boste pokurili okoli 420-622 kalorij.

Borba z vrvmi
Tako imenovana borba z vrmi v resnici ni borba, temveč nekakšno vihranje z težkimi vrvmi. Na prvi pogled aktivnost deluje lahkotno, a v resnici ni. Ne le, da s to aktivnostjo pokurite kar 285-421 kalorij na uro, temveč tudi izboljšate držo in določene mišice, ki so aktivne tudi pri teku.

Eliptične naprave
Eliptične naprave so med mnogimi zelo priljubljene, saj so praktične, krepijo različne dele telesa, z vadbo na njih pa je možno v eni uri pokuriti med 540-800 kalorij.

Plavanje
Poleti lahko plavate v morju ali jezeru, pozimi pa v bazenu in tako krepite celotno telo. Obenem pa na, vsaj navidez, lahek način pokurite kar 600-888 kalorij na uro.

Povzeto po: 11 calorie-burning exercises that will keep you fit all winter, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ