15. Mali kraški maraton v Sežani z novim rekordom proge

15. Mali kraški maraton v Sežani z novim rekordom proge
23.03.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Tudi letos se je kraškega tekaškega praznika udeležilo lepo število tekačev, ki so zaradi stabilnega vremena povečini dosegali lepe rezultate. Padel pa je tudi nov rekord proge na 21km.

Na 21km je tekla več kot polovica prijavljenih
Minulo nedeljo se je v Sežani odvijal že 15. Mali kraški maraton, ki se ga je tudi letos udeležilo veliko število tako rekreativnih kot tudi profesionalnih tekačev. Od več kot 2800 prijavljenih, si jih je več kot polovica sicer izbrala 21km dolgo progo, preostali pa so se odločili za krajšo 9.4km dolgo progo. Svoje prve tekaške metre in kilometre pa so lahko pretekli tudi najmlajši.

Nov rekorder proge na 21km je Tone!
Proga Malega kraškega maratona, ki poteka po ulicah Sežane, po cesti do Lipice in naprej do Bazovice, Padrič in Trebč ter preko Orleka nazaj proti Sežani, velja za dokaj zahtevno. A kot vsako leto znova dokazujejo tekači, premagljivo – in to tudi v rekordnem času. Letos se z njim lahko pohvali maratonec Tone Kosmač, ki jo je pretekel prvi, in sicer v času 1:05:46.

Da odlično po njej tečejo tudi ženske, pa je dokazala naša odlična gorska tekačica in maratonka Lucija Krkoč, ki je na cilj pritekla prva, in sicer s časom 1:18:32.

Odlični rezultati tudi na 9.4km
Proga rekreativnega teka je bila seveda krajša, dolga le 9,4 kilometra, potekala pa je od Sežane, skozi Živi muzej Krasa in nazaj do Sežane. A tudi na njej so tekači dosegali lepe rezultate. Med ženskami je bila tako s časom 34:54, nahitrejša Katja Juhart; med moškimi pa Domen Hafner, in sicer s časom 30:42 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ