2.slovenski bosi tek uspel z rekordno udeležbo

2.slovenski bosi tek uspel z rekordno udeležbo
07.05.2012 AVTOR: Uroš Buh
Ceste okoli kranjskega športnega parka so včeraj preplavili bosonogi tekači.

Čeprav je navsezgodaj zjutraj kazalo še dosti slabše, se je vreme naposeld umaknilo dobrim tekaškim nameram in tako je včeraj v Kranju uspel 2. Slovenski Bosi Tek! Po besedah glavnega organizatorja in alfo&omego slovenskega bosonogega teka Marka Robleka, je uspel celo odlično!

Nova rekordna udeležba je štela kar 120 tekačic in tekačev iz vse Slovenije,  kar je zgovoren dokaz, da se zavest o bosonogem teku(ter pravilni, naravni tekaški tehniki) uspešno širi med rekreativci. Kot že lani je bil tek predvsem družabnega značaja, brez štartnine in brez merjenja časa, pred tekom pa so udeleženci lahko spoznali tudi osnove bosonogega teka na predstavitveni delavnici bosonogega maratonca Robleka.

Nato so se na kratkem stometrskem raztežaju najprej pomerile najmlajše bose nogice, ob 11h pa so se na 2,5km, 5km in najdaljšo 7,5km krožno pot okoli kranjskega športnega parka, podali še ostali tekači.

Prireditev je bila tudi dobrodelnega značaja, saj se je zbirala rabljena obutev za humanitarne ogranizacije. Udeleženci so tako prinesli več kot sto parov tekaških copat in različnih še uporabnih čevljev, ki se jih bodo razveselili tisti, ki si jih zaradi stiske ne morejo privoščiti. Edinstvena priložnost za izmenjavo izkušenj in druženje je bosonogce na prizorišču pred trgovino ŠC Maratonc zadržala še dolgo v popoldne, na koncu pa so si obljubili, da se srečajo prihodnje leto na 3. Slovenskem Bosem Teku!

 

Spodaj si lahko ogledate še video z nedeljskega 2. Slovenskega Bosega Teka, avtorja Leona Grenka:
 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ