4 načini, s katerimi se boste lažje znebili migrene

4 načini, s katerimi se boste lažje znebili migrene
10.12.2018 AVTOR: A. T., Foto: Sasha Wold, Wikimedia

Se pogosto spopadate z migreno in ne veste več, kaj bi še poskusili, da bi se je znebili? Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko pridejo prav.

Uživajte magnezij
Tisti, ki imajo težave z migrenami, naj bi imeli nizko vsebnost magnezija, ki zavira možgane v signalih, ki povzročajo bolečino. Zato vam prav magnezijev pripravek lahko pomaga pri premagovanju pogostosti in intenzivnosti migrenskih glavobolov. Zaužiti pa bi ga morali vsaj 400-500mg dnevno, prvi rezultati pa naj bi bili vidni nekje po 6 tednih. Seveda pa se o uživanju magnezija prvo posvetujte z zdravnikom.

Poskusite z akupresuro
Akupresura, pri kateri se pritiska na določene točke, v tem primeru na predelu glave, vam lahko pomaga pri lajšanju bolečin, ki jih migrena povzroča. 
Tukaj, lahko preverite, kako lahko akupresuro za migreno izvedete sami.

Pogovorite se z zdravnikom o zdravilih na recept
Če imate zelo pogosto težave z migrenami, bo najbolje, da se o tem, kako jih omiliti ali preprečiti, pogovorite z zdravnikom. Za migreno namreč obstaja kar nekaj zdravil, ki so zelo učinkovita ter zmanjšajo pojavnost migren oziroma njihovo intenzivnost.

Pomaga vam lahko tudi botoks
Verjeli ali ne, botoks ni učinkovit le pri ravnanju gub, temveč tudi pri preprečevanju kroničnih migree. Zdravljenje z botoksom se sicer izvaja tako, da vam strokovnjak vsakih 12 tednov v določene predele na glavi vbrizga botoks, s tem pa vpliva na manjšo pojavnost migren.


Povzeto/ prirejeno po: 4 migraine treatments that might actually work, ki je dostopen
tukaj.
Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ