4. Šenčurski izziv v izjemnem vremenu in z novimi rekordi!

4. Šenčurski izziv v izjemnem vremenu in z novimi rekordi!
08.10.2012 AVTOR: Uroš Buh
Lepo jesensko vreme je znova namenilo fantastično vzdušje 4. Šenčurskemu izzivu.

Vse rezultate po kategorijah najdete na tej povezavi.

Kar 350 tekačic in tekačev se je pomerilo na sobotnem Šenčurskem izzivu, kjer jih je prijetnih 20 stopinj Celzija pospremilo na desetkilometrski asfaltni trasi okoliških cest in ulic, mnogi tekmovalci pa so odlične razmere vnovčili z novimi osebnimi rekordi. Svojo priložnost pa so našli tudi najmlajši ter manj pripravljeni udeleženci, ki so tekli na krajši razdalji.

Letos je največ moči in najboljšo pripravljenost prikazal mladi lokalni matador Rok Puhar iz AD Mass Ljubljana, ki je v po dveh drugih mestih iz preteklih let, stvari postavil na svoje mesto in suvereno zmagal. V cilj je pritekel s časom 32:42 in le malo zaostal za rekordom proge Petra Kastelica iz lanskega leta – 32:14.13. Na drugem mestu je v cilj prišel Janez Mulej(33:09), tretji pa je bil Primorec Jernej Krkoč(34:43) iz ŠD Nanos Podnanos.

V ženski konkurenci so bili organizatorji navdušeni, da se je na štartu povsem nepričakovano pojavila lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala v gorskih tekih in povratnica po poškodbi, Lucija Krkoč. Ta je svojo regeneracijo in skoraj enoletno odsotnost s tekmovanj tempirala v pravem času, saj je nastopila odlično in v cilj pritekla z novim rekordom proge v ženski kategoriji, 36:27 (doslej je bil ta v lasti lanske zmagovalke Neže Mravlje – 36:47). Druga je bila Lidija Cerkovnik s časom 38:05, zadnja ki se je spustila pod štirideset minut pa je bila tretjeuvrščena Katja Juhart z 38:42.

Poleg teka pa so prav vsi udeleženci na koncu zadovoljno cmokali in s polnimi usti hvalili posebnost Šenčurskega izziva, pražen krompir in kranjsko klobaso, najmlajši udeleženci pa so se lahko okrepčali še s krofom in čajem.

“Četrta ponovitev Šenčurskega izziva je uspela na celi črti. Tudi Gorenjski pokal 2012 se je s to tekmo zaključil na najlepši možni način. Šenčurski krompirjev tek sedaj že velja za enega hitrejših in lepših cestnih tekov na 10km v Sloveniji, zato že sedaj vabljeni na jubilejno peto ponovitev, ki bo na sporedu ob letu osorej, so za konec povedali še organizatorji ŠD Maratonc iz Kranja.

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ