4. Tek pod svobodnim soncem

4. Tek pod svobodnim soncem
09.03.2015 AVTOR: Matej Zalar
23. maja v Žirovnici pripravljajo tek v spomin na literata Frana Saleškega Finžgarja.

Prijave do 20. 5.
Prijave za odrasle sprejemajo preko elektronskega obrazca na spletni strani do vključno 20. 5. Število prostih mest za tek za odrasle je omejeno, zato s prijavo pohitite. Na dan prireditve se bo mogoče prijaviti samo v primeru, da mesta še ne bodo zasedena.

Otroci pa se morajo prijaviti do 18. 5., na dan prireditve pa prijav ne bodo več sprejemali.

Prijavnina znaša 10 evrov, na dan teka 14 evrov, prijavnina za otroke pa je brezplačna.

RAZPIS
SLED GPX

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica
Žirovnica 14, 4274 Žirovnica
T: 04 580 15 03
info@zirovnica.eu

Svojevrsten tek skozi vasi pod Stolom vodi po trasi Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki jo je Turistična zveza Slovenije pred tremi leti izbrala za Naj pot 2012.

Po poteh slovenskih literatov
Udeleženci bodo tako tudi letos tekli mimo rojstne hiše Matije Čopa v Žirovnici, čebelnjaka Antona Janše na Breznici, Finžgarjeve rojstne hiše v Doslovčah, rojstne hiše Janeza Jalna v Rodinah ter mimo Prešernove rojstne hiše v Vrbi. Na krožni trasi s startom na konjeniški parceli KK Stol bodo udeleženci pretekli 10,7 km po asfaltnih in makadamskih cestah.

Mnoge bo na nekoliko drugačnem teku, ki je tesno prežet s kulturo krajev pod Stolom, presenetila ponudba okrepčil na trasi, še posebej zanimive pa so nagrade najboljšim. Poseben tek pripravljajo tudi za najmlajše. Predšolski otroci, ki lahko tečejo v spremstvu staršev, se bodo tako pol ure pred glavnim tekom podali po 200 metrov dolgi trasi. Otroci od 1. do 5. razreda bodo tekli 600 metrov, starejši osnovnošolci pa 900 metrov.

Na spletni strani www.naprostem.si lahko več o trasi Poti kulturne dediščine Žirovnica preberete TUKAJ.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ