Adidas s copati, narejenimi iz ostankov plastike

Adidas s copati, narejenimi iz ostankov plastike
01.08.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Podjetje adidas je v sodelovanju s podjetjem Parley for the Oceans iz plastike, najdene v morju, proizvedel športno obutev z imenom Adidas x Parley.

Ostanke plastike je moč reciklirati tudi tako, da se jo uporabi za proizvodnjo izdelkov, kot je športna obutev, kar so naredili tudi pri podjetju adidas. V partnerstvu s podjetjem Parley for the Oceans so namreč plastiko, nabrano na obalah Maldivov ter ilegalne globokomorske mreže pretvorili v tehnična vlakna iz katerih je moč proizvajati izdelke. Recikliran plastični material, ki so ga poimenovali Parley Ocean Plastic, so uporabili za zgornji del copata Adidas x Parley. Sicer pa copat vsebuje tudi adidasovo tehnologijo vlaken po meri, ki omogoča, da se zasnova copata prilagaja potrebam uporabnika.
Športnih copatov Adidas x Parley je sicer na trgu zaenkrat na voljo v omejenem številu, bodo pa za nakup na voljo šele v drugi polovici tega leta.

Namen partnerstva med adidasom in podjetjem Parley for the Oceans je sicer razvoj in podpora novih tehnologij, s katerimi bi se plastične odpadke iz morij lahko uporabilo za proizvodnjo novih inovativnih izdelkov.

Zgodbo o Adidas x Parley tekaških copatih si lahko pogledate tudi v spodnjem videu: Povzeto po članku Adidas runs with first batch of ocean plastic footwear, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ