Anita Horvat druga na močnem mitingu v Nemčiji

Anita Horvat druga na močnem mitingu v Nemčiji
04.02.2018 AVTOR: L. Z.
Z 52,58 sekunde se je zelo približala svojemu državnemu rekordu (52,24).

Anita Horvat je ponovno potrdila normo za SP v Birminghamu.

Pred Horvatovo, ki je zmagala v prvi skupini, je bila hitrejša le najboljša iz drugi skupine, v kateri je slavila Švicarka Lea Sprunger (52,02).

Horvatova je prejšnji konec tedna na mitingu na Dunaju postavila nov državni rekord na 400 m v dvorani, tekla je 52,24.

Anita Horvat je na dvoranskem mitingu svetovnega izziva v nemškem Karlsruheju v teku na 400 m dosegla drugi čas. Z 52,58 sekunde se je zelo približala svojemu državnemu rekordu (52,24) in ponovno potrdila normo (53,15) za dvoransko svetovno prvenstvo, ki bo od 1. do 4. marca v Birminghamu.

Pred Horvatovo, ki je zmagala v prvi skupini, je bila hitrejša le najboljša iz drugi skupine, v kateri je slavila Švicarka Lea Sprunger (52,02) pred Phily Healy iz Irske (52,67) in Poljakinjo Justyno Swiety (52,79), poroča STA. V skupini Horvatove je bila druga Ayoniside Florunso iz Italije (53,32) in Ukrajinka Anastasija Brižina (53,42).

"Zame je bila to zelo težka tekma. Steza v dvorani je na deskah in je zame na njih zelo težko teči. Stisnila sem vse moči iz sebe, skušala priti čim hitreje čez prvi krog. To mi je uspelo, čeprav mi je na koncu zelo pobiralo moči, a sem bila vseeno zelo uspešna. Dosegla sem drugo mesto na izjemno močnem mitingu, tudi čas je dober. Upala sem, da bom po drugi skupini čim višje uvrščena, mogoče sem upala, da bom celo zmagala. Toda tudi z drugim mestom sem zelo zadovoljna, " je pojasnila 21-letna Horvatova.

"Vesela sem bila že, ko sem dobila povabilo na miting. Zelo lepo je bilo tu teči na tako močnem tekmovanju in upam, da bom imela kmalu še kašno priložnost. To je res dobra izkušnja, " je dodala edina slovenska predstavnica na mitingu.

Horvatova je prejšnji konec tedna na mitingu na Dunaju postavila nov državni rekord na 400 m v dvorani, tekla je 52,24. Sedaj ima v lasti oba državna rekorda na tej razdalji, saj je lani na prostem tekla 51,94 in nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v Londonu.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ