Appalachian Trail: Celje-Logarska 46 dni zapored

Appalachian Trail: Celje-Logarska 46 dni zapored
22.04.2017 AVTOR: L. Z.
Red Bull je 13. aprila izdal dokumentarec Made To Be Broken. Pripoveduje o ultramaratoncu Karlu Meltzerju, ki je lani postavil rekord Appalachian Traila, ekstremne vzdržljivostne preizkušnje v ZDA.

Apalachian trail je pohodniška pot, ki poteka vzdolž Apalačev, najvišjega gorstva na vzhodu Združenih držav Amerike.

Meltzer je zanjo porabil slabih 46 dni, kar pomeni približno 76 kilometrov dnevno.


Meltzer je v tem mesecu in pol pokuril kar 345.122 kalorij (7.500 dnevno).

Apalachian trail je pohodniška pot, ki poteka vzdolž Apalačev, najvišjega gorstva na vzhodu Združenih držav Amerike. Začne se na severu v Mount Katahdinu (zvezna država Manie), potuje čez 14 zveznih držav, konča pa v Springer Mountainu v Georgii. Dolga je približno 3.500 kilometrov.

Meltzer je zanjo porabil slabih 46 dni, kar pomeni približno 76 kilometrov dnevno. Za primerjavo: predstavljajte si preteči ultramaraton Celje-Logarska 46 dni zapored, po seveda precej zahtevnejših terenih, ki so terjali 22 parov tekaških copat in 121 padcev.

Apalachian trail, ki »obratuje « že osemdeset let, je namreč precej razgibana pot – logično, če se vije med in po Apalačih – in njen precejšen del poteka po gozdu. To je verjetno enemu najboljših ultramaratoncev predstavljalo le še večji izziv, hkrati pa priložnost, da lahko poje ogromne količine hrane – Meltzer je v tem mesecu in pol pokuril kar 345.122 kalorij (7.500 dnevno). Nič čudnega, ko pa je napravil 4.330.207 korakov. Kajpak ob izdatni – tako logistični kot energijski – podpori njegovega pokrovitelja Red Bulla.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ