Asics Frontrunner srečanje v Piranu

Asics Frontrunner srečanje v Piranu
16.03.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Minuli vikend so se v Piranu premierno predstavili prvi slovenski ASICS Frontrunnerji. Priznana blagovna znamka športne opreme ASICS je ob pomoči strokovnih sodelavcev pripravila spoznavni tekaški vikend.

Spremljajte na facebook strani ASICS Frontrunner-je Slovenija

Uvodno besedo so imeli slovenski ASICS Frontrunnerji:

Barbara Resnik, glavna disciplina 10 kilometrov in manj, prenaša tekaško znanje in izkušnje na vadeče člane, v njeni vadbeni skupini in se veseli vsake nove izkušnje;
Jan Samide, glavna disciplina 10 kilometrov in manj, večkratni državni prvak ter nosilec preko 20 medalj z državnih tekmovanj. Nastopa na večjih mednarodnih tekmovanjih, kot tudi na evropskih prvenstvih v krosu. Rad trenira mlajše ter jim tako prenaša vse svoje znanje ter izkušnje.
Mitja Krevs, glavna disciplina polmaraton, z vrhunsko atletiko se ukvarja že 14 let, dvakratni zmagovalec ljubljnaskega polmaratona, nastopal na evropski in dvoransih prvenstvih, dvoranski državni rekorder na 1500m.
Peter Kaučič, glavna disciplina ultra teki
Robert Kotnik, glavna disciplina polmaraton, tek je njegovo življenje že zadnjih dvajset let, s pridobljenimi izkušnjami in doseženimi rezultati sodi med najboljše in najizkušenejše cestne tekače pri nas.
Rok Puhar, glavna disciplina 5km, 10km in polmaraton, mlad perspektiven športnik, z veliko željo po dokazovanju.
Urška Malovrh, glavna disciplina polmaraton, športnica od otroštva, vzpodbuja druge do aktivnega in zdravega načina življenja v vadbenih skupinah, ki jih vodi.
Tanja Zamida, glavna disclina polmaraton, pozitivna, z izrazitim čutom za analitiko, saj si vse treninge skrbno beleži. Uživa v športnem načinu življenja, ki ga usklajujem s službenimi obveznosti. S pretečenimi desetimi kilometri na lokalni tekmi se je začela njena tekaška pot. Letos je pred večjim izzivom - sprint triatlonom in prvič preteči maraton v Parizu.

Po spoznavni predstavitvi je sledila predstavitev opreme tekaške obutve in konfekcije opremljevalca in nosilca projekta ASCIS Slovenija, kar je predstavil Aleksander Jesenovec. 

Naslednji dan je jutranji tek pospremilo sončno jutro. Tekaška abeceda, ki je sestavni del vadbe vsakega tekača oziroma bi morala biti, je potekala pod tehničnih vodenjem Primoža Kobeta. To je bila tudi odlična priložnost, da je vsak lahko prejel strokoven napotek, kaj je potrebno pri izvajanju vaj popraviti. Po težko pričakovanem zajtrku je sledila praktična delavnica pravilnega izvajanja vaj za moč jedra za tekače pod strokovnim vodstvom doc. dr. Matej Majerič, prof. šp. vzg..

Tudi ob tej priložnosti je vsak na svojem primeru videl, kje ima šibke točke, ki jih bo moral v prihodnje popraviti, saj je moč jedra osnova za vsako športno aktivnost in uspešno napredovanje.

V pozitivnem duhu je sledilo sklepno druženje ter slovo in priprave na tekaške preizkušnje, ki v letošnjem letu sledijo in so vsem v izziv.

Od leve proti desni: Petr Kaučič, Urška Malovrh, Mitja Krevs, Jan Samide, Barbara Resnik, Rok Puhar, Tanja Zamida, Robert Kotnik.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ