Atletski pokal Slovenije

Atletski pokal Slovenije
08.09.2017 AVTOR: L. Z.
Nova Gorica bo ta vikend prizorišče Atletskega pokala Slovenije za člane in članice, na katerem se bo pomerila večina najboljših slovenskih atletov.

Atletski pokal Slovenije bo na sporedu v soboto, 9. 9. 2017, z začetkom ob 15.20 in nedeljo, 10. 9. 2017, od 15.30 dalje v Športnem parku Nova Gorica.

Tekmovanja se bo udeležilo okrog 250 najboljših slovenskih atletov  v več kot 40 obračunih.

Med atleti, ki so nastopili na SP v Londonu, bodo v Novi Gorici tekmovale Tina Šutej, Agata Zupin in Martina Ratej.

Atletski pokal Slovenije (APS) je bil v zadnjih letih običajno na sporedu junija, letos pa ga je Atletska zveza Slovenije (AZS) umestila povsem na konec sezone, kar se bo bržčas poznalo na ravni izidov.

Kljub poznemu terminu se bo tekmovanja v Novi Gorici, ki bo APS gostila že četrtič v petih letih, udeležila večina najboljših slovenskih atletov, z izjemo skakalke v višino Maruše Černjul in obeh slovenskih rekorderjev v teku na 400 metrov: Luka Janežič in Anita Horvat sta sezono sklenila že po svetovnem prvenstvu v Londonu.

Bodo pa na prizorišču zato Martina Ratej, Tina Šutej in Agata Zupin; vse tri udeleženke letošnjega SP. Ratejeva, z devetim mestom naša najboljša v Londonu, je tudi po vrhuncu sezone nastopala: peta je bila na finalu diamantne lige v Zurichu, četrta pa na Hanžekovićevem memorialu v Zagrebu.

Kopje slovenske rekorderke sicer nikoli ni poletelo ekstremno daleč, a sama je dejala, da je z doseženim zadovoljna. Še bolj zadovoljna je lahko bila Agata Zupin, ki sicer ni nastopala na tako elitnih mitingih kot njena precej bolj izkušena reprezentančna kolegica, je pa na manjšem mitingu v Domžalah postavila državni rekord v teku na 300 metrov (36,77). V Novi Gorici bo prvi dan tekla na 400 metrov, drugi dan pa na isti razdalji z ovirami, njeni paradni disciplini.

Poleg omenjenih atletinj bo na štartu še slovenska rekorderka v teku na 3.000 metrov z zaprekami Maruša Mišmaš, ki bo nastopila na 3.000 in 5.000 metrov. Na 400 metrov bo tekel slovenski rekorder na dvakrat daljši razdalji Žan Rudolf, njegov klubski kolega Jan Petrač pa je glavni favorit na 800 metrov, kjer Rudolf ne tekmuje. Zanimivo bo videti, kako se bo na 5.000 metrov odrezal Jan Kokalj, ki je poleti zamenjal trenerja. V skoku s palico bo nastopil tudi Robert Renner, lani bronast na članskem EP, ki letos ni uspel ponoviti izjemnih rezultatov iz prejšnjih dveh sezon.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ