Bo Gatlin padel še tretjič?

Bo Gatlin padel še tretjič?
20.12.2017 AVTOR: L. Z.
Justin Gatlin se je po zaslugi britanskih novinarjev spet znašel središču dopinške afere.

Dennis Mitchell in Gatlingov agent Robert Wagner sta ponudila novinarjem pod krinko lažne recepte za prepovedana poživila in možnost, kako jih pretihotapiti v ZDA.

Mitchell in Wagner sta za 250.000 ameriških dolarjev ponudila testosteron in rastni hormon domnevnemu filmskemu igralcu, ki se je pripravljal za film o atletiki.

Pravni svetovalci Gatlina so pred časom razkrili vse njegove opravljene dopinške teste v zadnjih petih letih, ki dokazujejo, da je Gatlin "čist".

Svetovni prvak v teku na 100 m Američan Justin Gatlin, ki je bil do zdaj v karieri že dvakrat suspendiran zaradi dopinga, se je zopet znašel v središču dopinške afere. Britanski dnevnik Daily Telegraph je namreč v ponedeljek poročal, da so člani njegovega spremstva ponudili in skušali prodati prepovedana poživila novinarjem Telegrapha pod krinko.

Petintridesetletni sprinterski zvezdnik je odpustil trenerja Dennisa Mitchella, piše časnik, ki je razkril, da sta Mitchell in sprinterjev agent Robert Wagner ponudila novinarjem pod krinko lažne recepte za prepovedana poživila in možnost, kako jih pretihotapiti v ZDA. Novinarji so obiskali Gatlinov pripravljalni tabor na Floridi, prepovedana sredstva pa bi Mitchell in Wagner kupila pri nekem zdravniku v Avstriji.

Pri Telegraphu so še zapisali, da zdaj ravnanje Gatlinovega spremstva preučuje atletska zveza za poštenost v športu AIU, ki sta jo letos ustanovili Mednarodna atletska zveza IAAF in ameriška protidopinška agencija Usada, poroča STA.

"Preiskave, ki se jih lotimo zaradi namigov anonimnežev in žvižgačev, ki so pripravljeni govoriti, imajo ključno vlogo v naših protidopinških prizadevanjih, " je dejal neimenovani predstavnik Usade.

Predsednik IAAF Sebastian Coe, ki je med avgustovskim svetovnim prvenstvom v Londonu nerodno dejal, da Gatlinova zmaga nad Jamajčanom Usainom Boltom ni dobra za šport, je za časnik dejal, da gre za zelo hude obtožbe. "Te obtožbe so izjemno resne in prepričan sem, da bo agencija AIU ukrepala v skladu s svojim poslanstvom, " je dejal Coe.

Pravni svetovalci Gatlina so pred časom razkrili vse njegove opravljene dopinške teste v zadnjih petih letih, ki dokazujejo, da je Gatlin "čist ". Pred tem je bil ameriški sprinter dvakrat kaznovan zaradi dopinga; leta 2001 je bil susoendiran za eno leto, leta 2006 pa za štiri leta.

Mitchell in Wagner sta za 250.000 ameriških dolarjev ponudila testosteron in rastni hormon domnevnemu filmskemu igralcu, ki se je pripravljal za film o atletiki, piše Telegraph, ki dodaja, da je preiskavo začel julija po številnih govoricah, da so agenti in trenerji največjih zvezdnikov atletike vpleteni v dobavo in distribucijo prepovedanih sredstev. Novinarji so se pod krinko predstavljali kot predstavniki produkcijske hiše in so iskali trenerje za filmskega zvezdnika.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ