Boston: še pred maratonom bo zanimivo v dvorani

Boston: še pred maratonom bo zanimivo v dvorani
23.01.2017 AVTOR: L. Z.
Konec tedna se bo v Bostonu pričela serija najmočnejših mitingov v dvorani - IAAF World Indoor Tour.

Domačini bodo zagotovo z velikim zanimanjem spremljali prvi letošnji nastop Matthewa Centrowitza

Morda še zanimivejši bo obračun na 3000 m: pomerili se bodo kar trije dobitniki kolajn iz Ria.

Serija mitingov nadaljevala v nemškem Dusseldorfu (1. februar), kjer bo na 400 m tekel tudi slovenski rekorder Luka Janežič.

28. januarja se bo v dvorani Reggie Lewis Center mudilo precej zvenečih imen. Atletskih, čeprav je dvorana poimenovana po prezgodaj preminulemu košarkarju Boston Celticsov.

Domačini bodo zagotovo z velikim zanimanjem spremljali prvi letošnji nastop Matthewa Centrowitza, ki je lani na 1500 m zmagal tako na svetovnem prvenstvu v dvorani kot tudi na olimpijskih igrah. Na slednjih so Američani takšen podvig čakali 108 let. Tokrat bo Centrowitz nastopil v teku na eno miljo, tradicionalni disciplini bostonskega mitinga.

Morda še zanimivejši bo obračun na 3000 m: pomerili se bodo kar trije dobitniki kolajn iz Ria. Kenijec Paul Chelimo in Etiopijec Hagos Gebrhiwet sta bila drugi oziroma tretji na 5 kilometrov, zanimivo pa bo videti, kako se bo znašel Clayton Murphy, ki je v Riu presenetljivo osvojil bron v teku na – 800 m. Vseeno ne gre za klasičnega 800-metraša, saj je 21-letni Američan pred tem več pozornosti posvečal daljšim razdaljam. V ženski srednjeprogaški štafeti (distance medley), zadnji disciplini mitinga, se bosta domačemu občinstvu predstavili še dve žlahtni olimpijki, Jenny Simpson in Emma Coburn.

Serija mitingov se bo nadaljevala v nemškem Dusseldorfu (1. februar), kjer bo na 400 m tekel tudi slovenski rekorder Luka Janežič. Preostala prizorišča so še Karlsruhe (4. feb.), Torun (10. feb) in Birmingham (18. feb.). Na zadnjem mitingu naj bi nastopil Mo Farah, 4-kratni olimpijski prvak.

Za točkovanje serije bodo štele discipline 60 m ovire, 400 m, 1500 m, skok v daljino in skok v višino (moški) ter 60 m, 800 m, 3000 m, troskok, skok s palico in suvanje krogle (ženske). Organizatorji bodo seveda lahko dodali discipline po svoji želji.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ