Državni rekord, norma in srebro Agate Zupin

Državni rekord, norma in srebro Agate Zupin
25.07.2017 AVTOR: L. Z.
Agata Zupin je na mladinskem EP v italijanskem Grossetu v finalu teka na 400 m z ovirami osvojila srebrno medaljo. Z rezultatom 55,96 sekunde je izboljšala svoj državni članski rekord, ki ga je postavila dan prej v polfinalu.


Rekordni tek Agate Zupin.

Zupinova je večino tekme vodila, v zadnjih metrih pa jo je ujela in za šest stotink prehitela Švicarka Yasmin Giger. Obe sta se spustili pod normo za SP v Londonu (56,10). Čeprav ima 19-letna varovanka slovenskega rekorderja na 110 m z ovirami Damjana Zlatnarja normo tudi na 200 m, bo na SP nastopila le na 400 m z ovirami, saj sta s trenerjem ocenila, da ima na tej razdalji več možnosti za vidnejšo uvrstitev.

"Včeraj v polfinalu sem bolj zadela ritem kot v finalu, vendar je bilo danes vse veliko hitrejše. Do osme ovire sem tokrat prišla na korak, zaključek pa se mi je malo zapletel in to moram še popraviti. Kljub temu sem dosežka zelo vesela in je odlična motivacija za naprej ter tudi spodbuda za mojo prvo veliko člansko tekmo prihodnji mesec, " je svoj nastop za STA ocenila Zupinova, ki je na prvenstvo prišla kot največji slovenski up - in svoj status več kot upravičila.

Ostali Slovenci v Grossetu niso posegli po odličjih; Maja Bedrač je bila v finalu v skoku v daljino šesta (6,26 m), Lara Omerzu je v skoku v višino delila deseto mesto z 1,76 m, edini moški predstavnik v finalu Rok Renner pa je zasedel 11. mesto (7,45 m).

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ