Dva rekorda v Domžalah

Dva rekorda v Domžalah
31.08.2017 AVTOR: L. Z.
Agata Zupin in Jure Grkman (oba Kamnik) sta na mitingu v Domžalah postavila državna mladinska rekorda v teku na 300 metrov; 36,77, kolikor je tekla Zupinova, pa je tudi nov članski rekord Slovenije.

Agata Zupin (Kamnik) je na 4. mitingu mladi asi v Domžalah v teku na 300 metrov krepko izboljšala mladinski in članski slovenski rekord (36,77).

 

"Sezona je kar dolga in sem že utrujena, zato sem še bolj vesela izida, ki sem ga dosegla v Domžalah."

 

Nov mladinski rekord v teku na 300 metrov je dosegel tudi Jure Grkman (Kamnik), ki je tekel 33,51.

 

Polfinalistka letošnjega atletskega svetovnega prvenstva v Londonu Agata Zupin (Kamnik) je na 4. mitingu mladi asi v Domžalah v teku na 300 metrov krepko izboljšala mladinski in članski slovenski rekord (36,77), njen klubski kolega Jure Grkman pa je isto razdaljo pretekel v času novega mladinskega rekorda (33,51). Prejšnji rekord za članice (37,48) je Alenka Bikar postavila leta 2001 v Novi Gorici.

"Pred tekmo sem si želela popraviti članski rekord, ker so mi prej le tri stotinke manjkale do tega cilja, vendar se nisem pred startom s tem obremenjevala. Ko sem prišla v cilj pa sprva nisem vedela, če sem popravila rekord, in ko sem to videla, sem bila toliko bolj vesela. To je moj drugi članski rekord letos, na 400 m ovire mi je prinesel nastop na svetovnem prvenstvu v Londonu, ki je bila moja prva velika članska tekma in sem se uvrstila v polfinale. Tako da lahko že sedaj sezono ocenim kot zelo dobro, pravzaprav izredno. Zame je še ni konec, prihodnji vikend bom nastopila še na atletskem pokalu Slovenije. Sezona je kar dolga in sem že utrujena, zato sem še bolj vesela izida, ki sem ga dosegla v Domžalah. Septembra pa grem malo na morje, da se spočijem in potem bodo počasi sledile priprave na novo sezono, " je po tekmi dejala mladinska evropska podprvakinja na 400 metrov z ovirami.

V sicer ne najštevilčnejši konkurenci se je izkazal še en perspektiven slovenski atlet Tilen Šimenko Lalič (Poljane Maribor). Polfinalist letošnjega mladinskega evropskega prvenstva na 800 metrov je prvič v karieri nastopil na 300 metrov in dosegel rezultat 35,10.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ