Farah se bo ponovno soočil z londonskim maratonom

Farah se bo ponovno soočil z londonskim maratonom
12.09.2017 AVTOR: L. Z.
Najboljši dolgoprogaš zadnjega obdobja, ki se je letos poslovil od atletskih stadionov, je na londonskem maratonu nastopil že leta 2013, ko je dosegel čas 2;08:21.

Mo Farah: "Že ko sem se odločil, da se bom osredotočil le na cestne teke, sem vedel, da bo londonski maraton moja prva tekma,"

 

Farah je tekmoval tudi minuli vikend: na največjem britanskem polmaratonu Great North Run je zmagal že četrtič.


Letos je na SP v Londonu osvojil zlato na 10.000 in srebro na 5.000 metrov.

"Že ko sem se odločil, da se bom osredotočil le na cestne teke, sem vedel, da bo londonski maraton moja prva tekma, " je za Mednarodno atletsko zvezo (Iaaf) sporočil Mo Farah, ki se je letos poslovil od atletskih stadionov.  

Letos je na atletskem svetovnem prvenstvu v domačem Londonu nastopil na pet in deset tisoč metrov. Najprej si je krono zagotovil na daljši razdalji, na krajši pa mu je popolno slovo preprečil Etiopijec Muktar Edris.  

"Organizatorji londonskega maratona so mi vselej stali ob strani. Zdi se, kot da sem ravnokar tekmoval na Mini maratonu, ogromno mi je pomenila tudi finančna pomoč ob začetku moje kariere. Komaj čakam na april, ko bo na sporedu maraton. Do takrat pa bom kot običajno trdo garal in se spravil v karseda dobro formo, " je napovedal 34-letni Somalec, ki je na londonskem maratonu nastopil že leta 2013, ko je dosegel čas 2;08:21.  

Farah je tekmoval tudi minuli vikend: na največjem britanskem polmaratonu Great North Run je zmagal že četrtič, s čimer se je izenačil s Kenijcem Bensonom Masyo. Za zmago se je moral še kako potruditi, ves čas se ga je držal Novozelandec Jake Robertson, na koncu pa je domači šampion vendarle odbil vse napade in zmagal z razliko petih sekund.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ