Favoriti konjiškega maratona

Favoriti konjiškega maratona
22.09.2017 AVTOR: L. Z.
V nedeljo je na sporedu 5. konjiški maraton, osrednji disciplini pa sta tek na 10 in na 21 kilometrov. Na štartu bo nekaj najboljših slovenskih dolgoprogašev.

V Konjicah ne bo najboljšega slovenskega maratonca ta hip Roka Puharja (AK Triglav) in Jana Brešana (AD Kladivar), državnega prvaka v teku na 10.000 metrov na stezi.

 

V polmaratonu bo nastopil Mitja Krevs, ki je to razdaljo že pretekel v času 1;06:15.

 

Na 10 kilometrov sta glavna favorita Matej Šturm in Jan Kokalj.

V Konjicah ne bo najboljšega slovenskega maratonca ta hip Roka Puharja (AK Triglav) in Jana Brešana (AD Kladivar), državnega prvaka v teku na 10.000 metrov na stezi. Prvi je nastop odpovedal zaradi bakterijske okužbe meč, drugi pa zaradi težav z Ahilovo tetivo.

»Žal v Konjicah na morem nastopiti, upam pa, da bom pripravljen za Ljubljanski maraton, kjer načrtujem nastop v polmaratonu ali teku na 10 kilometrov, « je dejal udeleženec letošnjega svetovnega prvenstva v Londonu.

Puhar, bi tudi v Konjicah moral nastopiti v polmaratonu, Brešan pa na 10 kilometrov. Na tej razdalji, ki tudi šteje kot državno prvenstvo) se bosta za zmago bržčas pomerila Matej Šturm (AD Almont) in Jan Kokalj (AD Kladivar). Letos je bil na stezi uspešnejši tri leta mlajši Celjan (1997:1994), ki je na državnem prvenstvu na tej razdalji Šturma ugnal za skoraj minuto in pol (30:52 : 32:16), resda pa je to bilo aprila.

V polmaratonu bo nastopil Mitja Krevs, ki je to razdaljo že pretekel v času 1;06:15, pred poškodbo pa je bil specialist za tek na 1.500 metrov. Letos se je večinoma udeleževal manjših uličnih tekov in zanimivo bo videti, kako se bo odrezal tokrat.

Med dekleti boljših slovenskih dolgoprogašic (Sonja Roman, Maruša Mišmaš) ni na štartni listi, od atletinj ima največ možnosti za visoko uvrstitev Klara Ljubi (AK Krka), državna prvakinja v teku na 5.000 metrov.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ