Gelindo Bordin na Banka Koper 3. Istrskem maratonu

Gelindo Bordin na Banka Koper 3. Istrskem maratonu
27.11.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Olimpijski zmagovalec v maratonu na olimpijskih igrah v Seulu leta 1988, Gelindo Bordin, bo tekel na Banka Koper 3. Istrskem maratonu (BK3IM).

GELINDO BORDIN – Ambasador »Banka Koper 3. Istrskega maratona«
Rojen v kraju Longare v provinci Vicenza 2. Aprila 1959. Visok 1.83, težak 67 kilogramov. Največji uspeh – Olimpijski prvak v Seulu 1988. Leto prej je bil tretji na svetovnem prvenstvu v Rimu. Dvakrat je osvojil Evropsko prvenstvo – v Stokholmu leta 1986 in v Splitu 1990. Tega leta je zmagal tudi v Bostonu in na še dveh večjih maratonih.

---

Cenejše skupinska prijava na Banka Koper 3. Istrski maraton preko spletne strani www.tekac.si je namenjena vsem tekačicam in tekačem, ki se želijo prijaviti na maraton pod skupino TEKAC.SI.

Prijava za skupino TEKAC.SI se po ceni 24 € za posamezno startnino zaključi 15.01.2016!
Po tem datumu posredujemo skupinsko prijavo organizatorju Banka Koper 3. Istrski maraton. 

V skupinsko prijavo boste vključeni samo tisti, ki boste tudi vplačali potreben znesek za startnino do 16.01.2015.

Z lastnim čipom ne bo mogoče tekmovati!

Vsak prijvaljen v skupini TEKAC.SI s poravnano startnino prejme tudi energijski gel SiS, v času prireditve na stojnici Tekac.si.

Za vsa morebitna vprašanja smo na voljo na elektronski pošti: info@tekac.si ali mobilni številki 040 726 269.  

To je ena od zanimivejših informacij z današnje tiskovne konference v portoroškem Avditoriju, ki so jo organizatorji pripravili pred objavo razpisa tekov in odprtjem prijav.

Tretji tekaški maraton v Istri so predstavili Peter Bossman, župan tokratne gostiteljske, občine Piran, vodja prireditve in predsednica Društva Istrski maraton Marijana Sikošek ter predsednik uprave Banke Koper Giancarlo Miranda.

Sikoškova je povedala, da se Istrski maraton razvija in raste. BK3IM, ki ga bodo pripravili 9. in 10. aprila 2016, bo še množičnejši, kot sta bila prejšnja, saj bo lahko teklo 4.000 tekačev, na voljo pa bodo tri proge: rekreativnega teka (11,5 km), polmaratona in maratona. Razpis bo objavljen v torek, 1. decembra 2015, takrat (od polnoči) bodo odprte prijave. Osrednje dogajanje v nedeljo, 10. aprila, bo v Portorožu, kjer bosta starta rekreativnega teka in maratona, v Kopru pa start polmaratona. Cilji vseh treh tekov bodo v Portorožu. Vsi podatki o BK3IM bodo na voljo na spletni strani Istrskega maratona, ki bo s 1. decembrom prenovljena: www.istrski.maraton.si.

Piranski župan Peter Bossman je zagotovil, da bo najmnožičnejša športna prireditev na Primorskem odlično izpeljana ter da se bodo tekmovalci in navijači pri njih počutili kot doma. Poudaril je pomen sodelovanja prostovoljcev in se jim že vnaprej zahvalil za pomoč, saj brez njih takšnega dogodka ne bi mogli izpeljati.

V nadaljevanju tiskovne konference sta Giancarlo Miranda in Marijana Sikošek podpisala pogodbo o sodelovanju, s katero je Banka Koper tudi letos postala glavni pokrovitelj te tekaške prireditve. Miranda je dejal, da Banka Koper z veseljem sodeluje, saj je to prireditev, ki lahko številčno raste še naprej, organizacijsko pa niti ne, saj je organizacija tega dogodka »skorajda popolna «. Napovedal je, da sta bančna skupina Intesa Sanpaolo in Banka Koper na BK3IM povabila olimpijskega maratonskega šampiona Gelinda Bordina, ki je vabilo sprejel. Še več, Bordin bo tudi ambasador BK3IM in bo na njem tudi tekel. Njegov prihod v cilj v Seulu leta 1988 si lahko ogledate:Ob Bordinu bo še šest ambasadorjev: Špela Ponomarenko Janić, Urban in Jasmina Praprotnik, Robert Radojković, Damjan Habjanič, Rok Bratina in Modri dirkači. Radojković (doma iz Poreča), ki je bil med udeleženci tiskovne konference, je napovedal, da bo v Portorožu branil maratonsko zmago na BK2IM in naredil vse, da naslov ostane v Istri.
Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ