Grkman izboljšal mladinski rekord Luke Janežiča

Grkman izboljšal mladinski rekord Luke Janežiča
13.02.2018 AVTOR: L. Z.
Osebni rekord na 400m je z rezultatom 53,48 dosegla tudi Agata Zupin.

Jure Grkman: "Vesel sem, da sem izboljšal državni rekord, kar je bil tudi moj cilj."

Agata Zupin: "Dvoransko SP ni v prvi vrsti pri mojih načrtih za sezono, veliko pa si obetam od evropskega prvenstva avgusta v Berlinu."

Jure Grkman (Kamnik) je na močnem mednarodnem mitingu v nemškem Chemnitzu zasedel drugo mesto in izboljšal dvoranski rekord Slovenije za starejše mladince Luke Janežiča v teku na 400 m (47,92), druga slovenska predstavnica Agata Zupin (Kamnik) pa je prav tako na 400 m zasedla drugo mesto z osebnim rekordom (53,48).

Janežič je prejšnji rekord, 47,95 sekunde, postavil 28. januarja 2014 na Dunaju.

"Tek je bil dober, vendar imam še rezerve v prvih 200 m. Vesel sem, da sem izboljšal državni rekord, kar je bil tudi moj cilj. Lep je občutek, da sem popravil rekord Janežiča, kar je dokaz, da v ekipi trenerja Damjana Zlatnarja dobro delamo in da sem na pravi poti. Poleti bom tekel na vseh razdaljah do 400 m. Moj načrt je, da na svetovnem prvenstvu pridem čim višje in da dosežem normo za člansko EP v Berlinu, " je za STA pojasnil Grkman, ki je zaostal le za Poljakom Rafalom Omelko (47,06), srebrnim lani na dvoranskem EP v Beogradu.

V Istanbulu bo tako kot Grkman tekla tudi Zupinova, ki je bila v Chemnitzu druga za Slovakinjo Ivet Putalovo (53,31) in se zelo približala normi (53,15) za svetovno dvoransko prvenstvo v Birminghamu.

"Zelo sem vesela, ker napredujem iz tekme v tekmo. Moj današnji nastop je bil dober, vendar imam še veliko rezerv v drugi polovici teka. Imam pa še malo težav v ostrih zavojih v dvorani, kar ni primerljivo s progo na prostem. Dvoransko SP ni v prvi vrsti pri mojih načrtih za sezono, veliko pa si obetam od evropskega prvenstva avgusta v Berlinu, " je povedala Zupinova.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ