Izjemno hitra superbabica

Izjemno hitra superbabica
11.04.2012 AVTOR: Uroš Buh
Pri oseminšestdesetih postavila svoj šesti svetovni rekord v različnih starostnih kategorijah.

Rae Baymiller ni povsem običajna osemišestdesetletnica! Za začetek teče! OK, boste rekli – teče še marsikdo pri teh letih! No, ampak ona teče zareeees hitro! Tako hitro, da je pred časom na cestni dirki na 15 kilometrov postavila nov svetovni rekord na tej razdalji v svoji starostni skupini, pri čemer je prejšnjega popravila za skoraj devet minut.

Baymillerjeva je s časom 1:07:36 zmagala v kategoriji 65-69 let, skupno pa je zasedla odlično 33.mesto med 1464 ženskimi tekačicami. A to še zdaleč ni njen prvi podoben dosežek, saj je lastnica kar šestih svetovnih rekordov:

-15km: 54 let(59:03), 67 let(1:06:43)

-21km: 67 let(1:33:43), 68 let(1:37:50)

-maraton: 55 let(2:52:14)

Ko so Američanko vprašali, koliko ameriških rekordov v različnih kategorijah ima, je odgovorila, da se ji ne sanja! “Moj trener je pogosto jezen name, a sama mislim, da je tekač samo tako dober, kot je dober njegov rezultat na naslednji tekmi,” pravi hitra babica. Ko je 1992 tekla svoj prvi maraton, je štela že 49 let. Nagovorila jo je pravzaprav njena hči ob kozarcu vina preveč, in na koncu sta obe stali na štartu – le da je mama prišla v cilj s časom 3:18:00, eno uro pred hčerko!

“Ko sem prvič pretekla 10 kilometrov, sem se vsedla na skalo v Centralnem parku v New Yorku, si privoščila sladoled in si priznala: Zmogla sem!” Njeni naslednji izzivi so postavitev novega polmaratonskega rekorda in še enega na 15 kilometrski razdalji:”Ljudje pridejo v šestdeseta leta in preprosto obupajo, a nikoli ne bi smeli obupati! Nekateri starejši tekači so neverjetni in sama bi bila rad del te skupine!”

Jah, tudi mi imamo svojo superbabico Heleno Žigon, ki sicer nima v lasti svetovnih rekordov(ali pač?), je pa zagotovo ponos in zgled mnogim Slovencem in le želimo si lahko, da bomo v njenih letih še vedno tako poskočni!

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ