Jan Samide in Ana Čufer vnovič najhitreje na Ljubljanskem gradu

Jan Samide in Ana Čufer vnovič najhitreje na Ljubljanskem gradu
24.05.2017 AVTOR: L. Z.
Študentski tek na grad, verjetno največja študentska športna prireditev v Sloveniji, je v ponedeljek na ljubljanske ulice privabil množico tekačev. Lansko zmago sta ubranila Jan Samide in Ana Čufer.

Rezultati: 

Študenti: 
1. Jan Samide (FŠ)                  8:21
2. Davorin Cimermančič (FŠ)   8:29
3. Luka Kramarič (BF)             8:34

Študentke:
1. Ana Čufer (FF)                    10:11
2. Klara Ljubi (EF)                   10:27
3. Breda Škedelj (BF)               10:32

Občani:
1. Gašper Bregar   8:25
2. Miroslav Nikolič  8:41
3. Rok Potočnik      8:57

Občanke: 
1. Lea Ružič         11:41
2. Maja Peperko    12:14
3. Rimina Godnič  12:20

»Hvala vsakemu izmed 1577 tekačev in tekačic, ki ste včeraj tekli na 24. dobrodelnem Decathlon študentskem teku na grad in tako s svojo dobrosrčnostjo prispevali več kot 1500 kg prehrambnih izdelkov ter ogromno šolskih potrebščin za slovenske družine v stiski. Vzdušje, ki ste ga ustvarili, je bilo enkratno, « so bili po teku zadovoljni organizatorji. Upravičeno, saj je Tek na grad dogodek, kakršnih pri nas primanjkuje.

Atraktivna in ne predolga trasa, ki jo lahko v znosnem času preteče ali prehodi vsakdo, primerne nagrade za najboljše (vrednostni boni športne trgovine Decathlon, glavnega pokrovitelja tekmovanja) in nizka štartnina (nastopajoči se sami odločijo, ali želijo kaj donirati) so glavni atributi prireditve, ki se že vsa leta pričenja ob 19. uri.

Takoj po štartu na Prešernovem trgu je vodstvo prevzel dolgoprogaš Jan Samide, ki mu je sledilo še tekačev. Prvi del trase poteka po ravnini in pričakovano se je skupinica držala skupaj, na vzponu pa sta ob sevniškem tekaču ostala le še atlet Davorin Cimermančič in gorski tekač Gašper Bregar.

Samide se je za zmago moral potruditi precej bolj kot lani, ko je slavil s prednostjo 18 sekund. Letos je Ljubljanski grad osvojil v osmih minutah in 21 sekundah ter za dve sekundi zaostal za lanskim dosežkom. Cimermančiča je prehitel za osem sekund, med njiju se je vrinil še Bregar (8:25), zmagovalec v kategoriji občanov. Tudi on je ubranil lanski naslov.

Samide je po tekmi na svojem facebook profilu zapisal: »Super začetek tedna po slabšem koncu prejšnjega, ko sem na polmaratonu v Radencih odstopil, saj se mi tek ni res poklopil. Tokrat sem nastopil na 24. študentskem teku na grad z željo ubraniti lansko zmago, kar mi je tudi uspelo. «

Da so ljubljanski grad zgradili na vzpetini in ne nekje ob Ljubljanici, je zagotovo koristilo Ani Čufer, eni perspektivnejših gorskih tekačic na Slovenskem: lani je na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu v Podbrdu osvojila drugo mesto. Čuferjeva (10:11) je v ponedeljek za sabo pustila dve atletinji, Klaro Ljubi (10:27) in Bredo Škedelj (10:32). Precej počasnejša je bila prva med občankami Lea Ružič (11:41), ki je poskrbela, da smo v vsaj eni kategoriji na najvišji stopnički videli nov obraz.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ