Janežiča v sredo čaka izjemna konkurenca

Janežiča v sredo čaka izjemna konkurenca
30.01.2017 AVTOR: L. Z.
Minuli vikend je postregel z atletskimi tekmovanji, na katerih so nastopili številni slovenski atleti, pestro pa bo tudi med tednom, predvsem po zaslugi Luke Janežiča.

Izkazala se je 400-metrašica Anita Horvat, ki je z rezultatom 54,03 za več kot sekundo in pol izboljšala svoj dosežek z DP.

Omeniti velja še dva mlajše mladinska državna rekorda: Gregor Grahovac je 200 m pretekel v 22,11, Rok Markelj pa 800 m v 1:53,80.

Luka Janežič bo imel v sredo na mitingu v Dusseldorfu izjemno konkurenco.

Prenos dusseldorfskega mitinga se bo na Eurosportu začel ob 18.45.

Največ jih je bilo na nam najbližjem mitingu – na Dunaju, kjer je pred tednom dni tudi potekalo državno prvenstvo v krožnih tekih. Izkazala se je 400-metrašica Anita Horvat, ki je z rezultatom 54,03 za več kot sekundo in pol izboljšala svoj dosežek z DP. Škoda le treh stotink, ki so ji zmanjkale do norme za dvoransko EP, ki bo marca v Beogradu … Omeniti velja še dva mlajše mladinska državna rekorda: Gregor Grahovac je 200 m pretekel v 22,11, Rok Markelj pa 800 m v 1:53,80.

Prav na tem mitingu je pred dvema letoma zablestel Luka Janežič, ko se je prvič spustil pod mejo 47 sekund (46,59) in s tem postavil državni rekord na 400 m. Atlet celjskega Kladivarja je od takrat precej napredoval, kar mu je odprlo vrata še močnejših tekmovanj. Oziroma najmočnejših, saj je miting v Dusseldorfu, kjer bo Janežič tekel v sredo, del serije IAAF World Indoor Tour. Imel bo izjemno konkurenco, saj so na štartni listi Portoričan Lugelin Santos, dobitnik medalj z OI in SP, in atleta, ki sta dva dvoranska kroga že zmogla pod 45,30 – več kot sekundo hitreje od Janežiča: Pavel Maslak in Bralon Taplin. Zanimivo, da sta se prav ta dva lani »udarila « za naslov dvoranskega svetovnega prvaka v Portlandu. Grenadčan je vodil večino tekme, a so mu na koncu pošle moči, tako da je končal šele četrti. Pametnejšo strategijo je ubral Čeh, ki je še drugič postal svetovni prvak. Dvakrat je bil tudi najboljši na prvenstvu stare celine in ne čudi, da mu pravijo Kralj dvoran.

Prenos dusseldorfskega mitinga se bo na Eurosportu začel ob 18.45. Gre za drugo v seriji tekmovanj, prvo je v soboto gostil Boston. Na njem seveda ni bilo slovenskih atletov, so pa nastopile številne atletske zvezde: tradicionalno miljo je pričakovano najhitreje pretekel domačin Matthew Centrovitz, ameriška ženska srednjeprogaška štafeta je dosegla najboljši izid vseh časov (v tej disciplini ne vodijo svetovnih rekordov), obračun na 3000 m je dobil Kenijec Paul Chelimo … Rezultati vseh disciplin so dostopni tukaj.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ