Kaj pa je vam pomembno ob nastopu na Ljubljanskem maratonu?

Kaj pa je vam pomembno ob nastopu na Ljubljanskem maratonu?
25.10.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Sonce, dež, sneg in tisto nekaj vmes. Tekači na Ljubljanskem maratonu so doživeli že vse vremenske pogoje.

Da je oprijem, tako kot na cesti, dober v vsakem primeru, zagotavlja Continental, uradna pnevmatika 21. Volkswagen Ljubljanskega maratona. Podjetje med drugim proizvaja tudi podplate za vrhunske tekaške čevlje blagovne znamke adidas.

V videu, ki je nastal dober teden pred največjim športnim dogodkom v Sloveniji, se o tem, kaj je pomembno ob nastopu na Ljubljanskem maratonu, sprašuje tudi znani slovenski igralec Jože Robežnik. Med drugim poudarja pomembnost oprijema, ki še zlasti pride do izraza ob zaostrenih vremenskih razmerah. Več pa izveste, če si ogledate video spodaj.

»Občuti oprijem, ki ob tem, da zmanjšuje obremenitev sklepov, tekačem ponuja tudi vrhunski oprijem in boljšo stabilnost ter s tem odlično izhodišče za izboljšavo dosedanjih rekordov. Na tovrstnih tekaških čevljih so bili postavljeni zadnji trije svetovni rekordi v maratonu. Trenutnega ima v lasti Kenijec Dennis Kipruto Kimetto, ki je rekord s časom 2:02:57 postavil pred dvema letoma v Berlinu, ko je maratonsko razdaljo pretekel z neverjetno povprečno hitrostjo 20,59 km/h.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ