Kaj prinaša nov svetovni pokal v atletiki?

Kaj prinaša nov svetovni pokal v atletiki?
06.02.2018 AVTOR: L. Z.
Osem reprezentanc se bo sredi julija pomerilo v Londonu.

Poleg Velike Britanije bodo poleti v Londonu nastopili še ZDA, Jamajka, Poljska, Kitajska, Nemčija, Francija in Južna Koreja.

Južna Koreja je doslej na svetovnih prvenstvih osvojila eno samo medaljo.

Sebastian Coe: "Nedvomno gre za dogodek, ki bo pravo doživetje za atlete in gledalce."

Britanska prestolnica bo 14. in 15. julija letos premierno gostila nov svetovni pokal v atletiki, na njem pa bo nastopilo osem najboljših reprezentanc na svetu, so včeraj sporočili iz britanske atletske zveze.

Poleg Velike Britanije bodo poleti v Londonu nastopili še ZDA, Jamajka, Poljska, Kitajska, Nemčija, Francija in Južna Koreja, tekmovanja v kraljici športov pa bodo potekali na londonskem stadionu, ki je gostil tudi poletne olimpijske igre 2012, poroča STA.

Vse lepo in prav, a kaj tu počne Južna Koreja? Ta vzhodnoazijska država, ki resda veliko vlaga v šport, je doslej na svetovnih prvenstvih osvojila eno samo medaljo: leta 2011 je bil Kim Hjun Sub tretji (še to naknadno, ker so tekmovalcu pred njim zaradi dopinga vzeli medaljo) v hoji na 20 kilometrov.

A to očitno ne moti Sebastiana Coeja, enega glavnih pobudnikov novega tekmovanja: "Gre za enega najbolj vznemirljivih novih dogodkov na mednarodnem atletskem prizorišču. Zahvalil bi se britanski atletski zvezi in londonskemu županu za gostovanje osmih najmočnejših atletih reprezentanc na svetu. Nedvomno gre za dogodek, ki bo pravo doživetje za atlete in gledalce, " je v zvezi s tem med drugim dejal predsednik Mednarodne atletske zveze (Iaaf).

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ