Kaj se lahko zgodi, če hodite 30 minut dnevno

Kaj se lahko zgodi, če hodite 30 minut dnevno
17.10.2019 AVTOR: A. T., Foto: Lorna Jane Active/ Facebook

Ne pravijo zaman, da je hoja zdrava, saj ima številne pozitivne učinke na naše telo.

Pokurili boste 150 kalorij
Glede na vašo težo in hitrost s katero hodite, lahko s hojo v pol ure porabite okoli 150 kalorij. Zato ne bo nič narobe, če si privoščite tisti piškotek ob kavi.

Počutili se boste mirnejši
Hoja je sproščujoča in to ne glede na to, ali hodite po mestnih ulicah ali po zelenem parku. Če ob tem prisluhnete še kakšni vodeni meditaciji na eni od tovrstnih aplikacij, boste po sprehodu zagotovo bolj mirni.

Vaše noge bodo imele boljši tonus
Le 30 minut hoje dnevno lahko okrepi in tonira mišice stegen in meč. Če boste temu dvakrat tedensko dodali še trening za moč, bodo rezultati še boljši.

Zmanjšali boste krčne žile
Redna hoja dokazano zmanjšuje vidnost in bolečine, ki jih povzročajo krčne žile. Pazite le, da se boste pred sprehodom preobuli v superge, saj boste tako preprečili poškodbe in pospešili pretok krvi.

Izboljšali boste prebavo
Po obilnem obroku se nikakor ne zavalite na kavč temveč se raje odpravite na 30 minutni sprehod, ki bo poskrbel za to, da bo vaša prebava lažje opravila svoje delo ter da bo krvni sladkor ostal v mejah normale.

Bolj kreativni boste
Buljenje v TV ali računalnik vam ne bo pomagalo pri kreativnih izzivih, vam bo pa zato pomagal sprehod. Zakaj? V vaše telo bo prišel kisik, pretok krvi po telesu bo boljše in vaši možgani bodo spet delali kot je treba.

Mogoče si boste želeli vaditi še pogosteje
Po nekaj tednih vam bodo dnevni sprehodi prešli v navado, tudi vaša kondicija bo boljša in prav mogoče je, da si boste želeli še več gibanja. To kateri šport si boste izbrali za miganje pa prepuščamo v izbiro vam.

Povzeto po: What Might Happen If You Walk 30 Minutes a Day, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ