Kako čim bolje izkoristiti tekaško uro?

Kako čim bolje izkoristiti tekaško uro?
26.03.2024 AVTOR: Tina Ambrožič
Tekaške ure so za tekače, ki se bolj resno ukvarjajo s tekom, nepogrešljive. Vas zanima, kaj vse ponujajo in kako vam lahko pridejo prav pri teku in izboljšanju tega?

Takojšen prikaz podatkov: Napredne tekaške ure vam že med aktivnostjo ponujajo cel kup podatkov o tem, kako tečete, in sicer od tempa na kilometer, tempa celotnega teka, trenutno razdaljo teka, srčni utrip in še bi lahko naštevali. Kaj boste med tekom gledali pa si v nastavitvah seveda lahko prilagodite že pred tekom in to glede na to, kaj vam je najbolj pomembno.

Trening: Če imate v lasti napredno tekaško uro, vam ta najverjetneje zagotavlja tudi vnos zastavljenih načrtov treningov. Med treningi pa vas z zvokom ali vibracijo opozarja na to, ali se zastavljenega načrta tudi držite.

Analiza treninga: Napredne ure vam omogočajo tudi detajlno analizo posameznega treninga, ki pa vam je na voljo preko posebne aplikacije na telefonu ali računalniku. Boste pa na uri našli osnove podatke posameznega teka, ki vam bodo že podale določene informacije o tem, kako ste trening opravili. Sicer pa vam analiza posameznega teka lahko pride še posebej prav, če želite svoje rezultate izboljšati, zato jo le pregledujte.

Osebni dosežki: Še ena odlična stvar pri naprednih urah je tudi ta, da vam bo povedala, kdaj ste izboljšali posamen dosežek (razdaljo, hitrost itd.) in vam za to tudi čestitala. Četudi se vam to zdi majhna stvar, smo prepričani, da vam bo pohvala izvabila nasmeh na obraz in vas motivirala za naprej.

Oprema: V aplikacijo, ki je povezana z vašo uro, je moč zabeležiti tudi opremo, s katero tečete. Pri tekačih so oprema številka ena predvsem tekaški copati, ki jih je potrebno po določeni količini pretečenih kilometrov zamenjati. S pomočjo ure in aplikacije boste točno vedeli, katere treninge in koliko kilometrov ste z določenimi copati pretekli in jih tako tudi pravočasno zamenjali.

Kadenca ali število korakov na minuto: Se sprašujete zakaj bi vam ta podatek lahko koristil? Zato, ker vam lahko pomaga izboljšati hitrost teka. Kako se sprašujete? Če boste delali daljše korake, lahko tek upočasnjujete, z več in krajšimi pa nasprotno – pospešujete.

Prirejeno po: How To Get the Most From Your Garmin Smartwatch, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ