Kako izbrati pravega tekaškega partnerja?

Kako izbrati pravega tekaškega partnerja?
30.09.2018 AVTOR: A. T., Foto: Brooks running/ Facebook

Bi raje tekli v družbi kot sami? Preverite, kaj vse je pomembno, ko izbirate svojega tekaškega partnerja.

Imejte več tekaški partnerjev
Če radi tečete v družbi, je dobro, da imate več tekaških partnerjev. Hitro se namreč lahko zgodi, da kdaj kdo za vas ne bo imel čas zaradi obveznosti, poškodb ali česa drugega. Prav tako pa se z vsemi sotekači verjetno ne boste vedno ujeli v vsem, zato ne bo odveč, če jih boste imeli več in se z njimi srečevali izmenično - s tistimi, ki tečejo hitro, boste lahko tekli hitre teke; s tistimi, ki tečejo na dolge proge, boste lahko delali dolge teke; s tistimi počasnejšimi in klepetavimi pa boste lahko tekli, na primer počasnejše in krajše regeneracijske teke.

Spoprijateljite se s tekači, ki so boljši od vas
Med tekači, s katerimi je dobro opraviti kakšen trening, so tudi tisti, ki so boljši od vas. Čeprav jih boste morda komaj lovili, bo to poživilo vaše treninge in vam dalo motivacijo za naprej. Prav tako pa vam bodo morda dali kakšen neprecenljiv nasvet za teke in treninge, ki jih boste lahko preizkusili in vam bodo morda v pomoč pri doseganju zastavljenih ciljev.

Pogovorite se o željah, pričakovanjih, urnikih in drugem

Tekači smo si med sabo različni, različne so naše želje in cilji, treningi in še kaj. Zato verjetno ne boste morali vsak trening opravit z istim sotekačem. Lahko pa skupaj tečete takrat, ko se vaši treningi in časovna razpoložljivost pokrijeta. Zato je seveda dobro, da se, še preden začnete skupaj teči, dogovorite, kaj vam ustreza in kaj ne ter najdete čas za skupne treninge. Predvsem pa si izberite take tekače, ki vas ne bodo pustili na cedilu, ko bo čas za tek.

Vaš sotekač naj bo pozitiven in spodbuden
Nikar si za sotekače ne izbirajte pretirano kritičnih in negativnih ljudi, saj vas bodo spravili ob pamet. Da vam bo trening ostal v želodcu še dolgo po tem pa verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kajne? Torej, ko iščete partnerja za tek, si poiščite takega, ki je pozitivnen in spodbuden. Tak, ki vas bo spravil v dobro voljo tudi, ko boste imeli zanič dan. In seveda tak, ki vas bo, ko vas noge morda ne bodo ubogale, spodbujal, da vse le ni tako črno kot morda zgleda. Vaši treningi bodo tako prijetni, prav tako pa boste zagotovo z nestrpnostjo čakali nove, ne glede na to, kako zahtevni morda bodo.

Povzeto po: How to pick the right running partner? , ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ