Kako premagati dolgčas na dolgih tekih

Kako premagati dolgčas na dolgih tekih
08.05.2019 AVTOR: A. T., Foto: Reebok/ Facebook

Dolgi teki so potrebni za dosego ciljev, a znajo biti dolgočasni. Preverite, kako jih lahko popestrite in v cilj pritečete z nasmehom.

Tecite v krogih
Preverjen način za to, da so dolgi teki lažji, je tek v krogih. Preprosto si izberite 6-10km dolg krog, ki bo pokril razdaljo, ki jo morate preteči. Daljša razdalja bo tako razbita na dva ali več delov in bo tako, vsaj na videz, lažji zalogaj. Obenem pa si na poti lahko na določenih mestih pustite tekočino ali prigrizke, da jih ne boste prenašali s seboj.

Posnemajte tekmovalno progo
Posnemanje tekmovalne proge vas bo spomnilo na to, zakaj trenirate, zato bo vaša osredotočenost na trening še večja. Skupaj s treningom lahko stestirate tudi obroke in prigrizke pred in med tekom ter stestirate oblačila, ki jih boste na dan D nosili. Prav tako pa sam trening začnite ob uri, ki je predvidena za začetek tekme.

Menjujte poti po katerih tečete
Tekanje po eni in isti poti vam lahko sčasoma tako preide v navado, celo tako zelo, da se treninga sploh ne boste več veselili. Zato si najdite nove poti, kjer boste z veseljem tekli že zato, da boste vedno znova z veseljem odkrivali nove kotičke na poti in se spraševali, kaj vas čaka za naslednjim ovinkom.

Izkoristite čas med tekom
Čas med tekom lahko izkoristite za razmišljanje o tem in onem; za poslušanje glasbe, ki vas motivira, da tečete še hitreje; nenazadnje pa lahko med tekom prisluhnete tudi kakšni avdio knjigi ali podcastu.

Družite se
Prijetna popestritev dolgih tekov je tudi tek v družbi, zato s seboj na trening povabite prijatelja ali več njih. Lahko pa se tudi pridružite kakšni tekaški skupini, za katero veste, da trenira v vaši bližini. Tako boste spoznali nove ljudi, se česa novega naučili in predvsem bili motivirani za nove podvige.

Povzeto po: 5 great ways to break up the boredom of long runs, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ