Kako spravite smrad iz vaših športnih oblačil?

Kako spravite smrad iz vaših športnih oblačil?
20.03.2019 AVTOR: A.T., Foto: Reebok/ Facebook

Triki in nasveti s katerimi bodo vaša športna oblačila znova dišeča.

Prepotena oblačila imajo vse prej kot prijeten vonj, ki pa ga je, na srečo, mogoče odstraniti z nekaj preprostimi triki in pripravki, ki jih zagotovo imate tudi v domači kuhinji.

Ne čakajte predolgo
Če ne želite, da bi vaša prepotena oblačila smrdela, je zelo pomembno, da jih čim prej izvlečete iz športne torbe. Vlaga je namreč kriva za to, da mikrobi rastejo in se množijo, smrad je pa zato še večji. Zato je dobro, da od potu mokra oblačila čim prej posušite na zraku.

Pred pranjem jih obrnite
Smrdeči deli oblačil so na notranji strani, kjer se tkanina dotika vaše kože. Zato oblačila pred pranjem vedno obrnite navzven, da jih bo pralni prašek dosegel in z njih odstranil neprijeten vonj in umazanijo.

Namočite jih v kis
Kis je odlično sredstvo za odpravljanje oziroma nevtraliziranje vonjev. Pred pranjem oblačil ga cca 2dcl dodajte v 10dcl mrzle vode ali 1dcl v pralni stroj. Oblačila v njem namakajte okoli 10 minut, nato jih operite s praškom in pri splahovanju ponovno dodajte 1dcl kisa.

Oblačila posušite na zraku
Oprana športna oblačila ne tlačite v sušilnik, saj se zaradi toplote vonji lahko še bolj zažrejo v oblačila. Zato je bolje, da mokra oblačila preprosto posušite na zraku na stojalu za sušenje perila.

Povzeto po: How do I get the stink out of my gym clothes, ki je dostopen tukaj.

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ