Kako teči sprinte še hitreje

Kako teči sprinte še hitreje
09.11.2018 AVTOR: A. T., Foto: Saucony/ Facebook

Si želite sprintati še hitreje? Morda vam bodo naši nasveti pri tem v pomoč.

Ogrejte se
Težji kot bo vaš tek, bolj pomembno je, da svoje mišice dobro ogrejete. To lahko storite z dinamičnim ogrevanjem, ki naj traja vsaj 10 minut, vanj pa vključite celo telo.

Osredotočite se na postavitev telesa in trup
Pomembno je, da je vaše telo med tekom ustrezno postavljeno – trup naj bo vzravnav, ramena sproščena, roke pa ob telesu in v pravem položaju. Zelo pomembno pa je tudi, da je vaše telo ustrezno okrepljeno.

Z nogami krožite
Sliši se hecno, a kar vam želimo povedati je predvsem to, da med tekom poskusite noge premikati krožno, kot da bi kolesarili.

Pristajajte bolj učinkovito
Tudi pristanek je zelo pomemben – pristajanje na sprednjem delo stopala in se osredotočite na to, da se boste odrinili s prsti. Pazite tudi, da boste tekli mehkeje ter da boste pristajali tišje, saj tako zmanjšate možnosti za poškodbe.

Pazite na roke
Roke upognite na 90 stopinj, med gibanjem pa jih premikajte naprej in nazaj, a veliko bolj intenzivno in konkretno kot bi jih morda med hitrejših tekom.

Skrajšajte korake
Dolgi koraki vam bodo pobrali veliko energije, ki jo potrebujete za hiter tek. Zato raje tecite s kratkimi in hitrimi koraki.

Dihajte
Tudi dihanje med tekom je zelo pomembno. Zato se kot prvo sprostite, dihanje pa uskladite z ritmom vaših korakov

Postopoma do cilja
Kako teči še hitreje? Začnite postopoma. Najprej hodite, nato začnite teči, pri teku pa vsake 10 sekund hitrost še povečajte, dokler ne dosežete željene hitrosti sprinta. Tako boste telo postopoma navajali na napor in ga privedli do željene točke.

Povzeto po: 9 Simple Steps to Get Faster at Sprinting, ki je dostopen tukaj



Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ