Kako varno teči na tekaški stezi

Kako varno teči na tekaški stezi
19.08.2018 AVTOR: A. T., Foto: Technogym/ Facebook

Da bo tek na tekaški stezi varen, je tukaj nekaj navodil, ki jih velja upoštevati ...

Ne skačite z ali na delujoči trak
Skakanje z delujočega traka ali nanj ni prav nič frajersko, ampak precej nevarno početje. Če vam skos spodleti boste odleteli s steze, kar pomeni, da se lahko tudi poškodujete. Zato na stezo vedno stopite takrat, ko ta ne deluje. Preden z nje stopite, pa jo seveda ustrezno zaustavite in šele, ko stoji z nje sestopite.

Uporabljajte varnostno zaponko
Varnostna zaponka je zelo uporabna zadevica, ki lahko pomaga preprečiti najhujše. Če se, na primer spotaknete in padete, bo namreč takoj zaustavila stezo. Prav zato pa se boste v primeru padca tudi izognili morebitnim hujšim poškodbam.

Šprintajte le tako hitro kot lahko glede na vašo pripravljenost
Čeprav se zdi, da lahko na stezi tečete hitreje kot na prostem, vam svetujemo, da tega raje ne počnite. Doseganje novih višav je morda res privlačno, a ne tudi varno. Hitreje kot boste tekli, večje možnosti za poškodbe imate. Razlogov zanje pa je lahko veliko – od neustrezne postavitve telesa, do zmedenosti, neustreznega skoka na površino tekaške steze in tako dalje. Zato previdno in po zmožnostih.

Bodite osredotočeni
Ko tečete na tekaški stezi, je dobro, da ste še posebej pozorni na svoje gibanje, še posebej takrat, ko tečete res hitro. Že majhna nepozornost je namreč dovolj, da napačno stopite in padete ter se poškodujete. Zato previdno.

Povzeto po: How to Safely Sprint on a Treadmill Without Breaking Your Face, ki je dostopen 
tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ