Kenijec Marius Kimutai za 14 sekund zgrešil rekord proge

Kenijec Marius Kimutai za 14 sekund zgrešil rekord proge
29.10.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Da je letos veter krojil tempo narekovalcem ritma, za načrtovane boljše čase, se je pokazalo že na deset kilometrski razdalji.

Rekorederja Ljubljanskega maratona ostajata:
2015, Etiopijec Limenih Getachew, s časom  2:08:19
2009, Kenijka Caroline Kilel s časom 2:25:24

Tako je bilo tudi na 21 in 42 kilometerski razdalji. Kljub temu pa se je zmagovalec maratona Kenijec Marius Kimtai v zadnji kilometrih v solo teku že tesno približal rekordu trase ter na koncu zaostal za njim, za 14 sekund. Letišnjo ljubljsnaki maraton je v vetrovnih razmerah pretekel v času 2 uri, 8 minut, 33 sekund. Drugo in tretje mesto sta ravno tako zasedla kenijska tekača Solomon Kirwa Yego s časom 2:09:36 na drugem mestu in Albert Korir s časom 2:10:35 na tretjem mestu.

Med ženskami je z maratonosko razdaljo najhitreje opravila Etiopijka Genemo Wote Skuko s časom 2 uri, 27 minut in 2 sekundi ter za ljubljanskim rekordom zaostala za 1 minuto in 38 sekund.

 

Mitja Krevs, državni prvak v maratonu

Med Slovenci je z 42 -timi kilometri je z zmago postal tudi državni prvak Mitja Krevs, ki pa je v zadnjih kilometrih močno popustil in se po prečkanju ciljne črte zaradi izmučenosti zgrudil ter potreboval zdravniško pomoč. Po oskrbi je Mitja Krevs povedal: "Od 25 tega kilometra ni šlo tako, kot sem načrtoval, z Domnom Hafnerjem sva tekla skupaj vse do 24 -tega kilometra potem sem pa v težkih mukah tekel sam vse do cilja. V prihodnje se bom posvetil daljšim razdaljam ". Med ženskami je z maratonsko razdaljo najhitreje pretekla Jasmina Pitamic Vojska

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ