Kipchoge v velikem slogu do svetovnega rekorda v maratonu

Kipchoge v velikem slogu do svetovnega rekorda v maratonu
16.09.2018 AVTOR: L. Z.

Kenijski tekač Eliud Kipchoge je s časom 2;01:39 v Berlinu postavil nov svetovni rekord v maratonu.

Kenijski maratonec Eliud Kipchoge je s časom 2;01:39 v Berlinu postavil nov svetovni rekord v maratonu. Prejšnjo najboljšo znamko rojaka Dennisa Kimetta je tako popravil za več kot minuto.

Kipchoge ni imel resnega tekmeca na trasi po nemški prestolnici, ciljno črto pa je navkljub slabi pomoči narekovalcev tempa prečkal minuto in 18 sekund hitreje od prejšnjega svetovnega rekorda, ki ga je pred štirimi leti prav tako v Berlinu postavil Kimetto, poroča STA.

Triintridesetletni Kenijec je prvo polovico današnje preizkušnje na kraljevi razdalji opravil v 61 minutah in 6 sekundah, nato pa v drugi polovici še malo pospešil. Olimpijskem naslovu iz leta 2016 ter po tremi naslovi na londonskem in berlinskem maratonu je tako najboljši maratonec vseh časov zdaj končno dodal še svetovni rekord.

"Nimam besed, s katerimi bi opisal ta dan. Izjemno sem hvaležen," je v izjavi za nemško javno televizijo ARD dejal Kipchoge. "Zelo sem vesel, da mi je uspelo postaviti svetovni rekord. Ni mi moglo spodleteti še tretjič. Hvala vsem," je dodal.

FOTO: Flickr

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ