Kotnik na odru za zmagovalce, maratonca zaostala za pričakovanji

Kotnik na odru za zmagovalce, maratonca zaostala za pričakovanji
10.04.2017 AVTOR: L. Z.
Precej Slovencev je v nedeljo nastopilo v Linzu. Robert Kotnik je polmaratonsko razdaljo zmogel v času 1:12:12, kar je zadostovalo za tretje mesto. Sonja Roman je odstopila, Domen Hafner pa je maraton končal kot šesti (2:34:09).

Kotnik, ki je že krepko zakorakal v peto desetletje, je bil po tekmi zadovoljen, a z grenkim priokusom.

"Vso to evforijo, veselje in srečo mi je malce pokvarilo dejstvo, da maratoncem ni šlo po načrtih – a to je pač maraton."

Jan Kokalj je zmagal na mitingu v Domžalah in v teku na eno miljo s časom 4:13.79 za skoraj sedem sekund izboljšal državni mlajšečlanski rekord.

Kotnik, ki je že krepko zakorakal v peto desetletje, je bil po tekmi zadovoljen, a z grenkim priokusom: »Vreme je bilo ugodno, proga po moji oceni ne najbolj: bilo je dosti rahlih daljših vzponov pa tudi ovinkov. Pet tekmovalcev je začelo zelo hitro, malo sem okleval, ali naj se priključim ali naj spustim. Odločil sem se za prvo možnost, kar se je izkazalo za dobro, saj se je tempo kasneje umiril. Nato je Švicar naredil spremembo in ostali smo začeli zaostajati, a tretje mesto je bilo dosegljivo. Zanj sem moral iti »v poden «

Sonja Roman namreč že nekaj časa lovi maratonsko normo za velika tekmovanja, a tudi Linz ni postal njeno srečno mesto. Romanova od lanske jeseni sodeluje s slovenskim rekorderjem v maratonu Romanom Kejžarjem. Tudi Domen Hafner, še en Kejžarjev varovanec, se včeraj ni izkazal. Računal je na rezultat okoli 2:25, za katerim je zaostal dobrih devet minut. Linški maraton je sicer najhitreje pretekel Kenijec Anthony Maritim (2:09:11), med dekleti pa je slavila Hrvatica Danijela Kuna (2:43:55), ki je v finišu za sekundo ugnala rojakinjo Nikolino Stepan.

Pri naših zgornjih sosedih, natančneje v St. Paulu, je dan prej tekel tudi Rok Puhar. Zmagal je v cestnem teku na deset kilometrov, kar je bil njegov zadnji nastop pred maratonom v Hamburgu čez dva tedna. Na domačih tleh je odlično nastopil še en mlad dolgoprogaš: Jan Kokalj je zmagal na mitingu v Domžalah in v teku na eno miljo s časom 4:13.79 za skoraj sedem sekund izboljšal državni mlajšečlanski rekord.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ