Laura Muir nova evropska rekorderka

Laura Muir nova evropska rekorderka
06.02.2017 AVTOR: L. Z.
Britanka je v soboto zmagala na mitingu v Karlsruheju, tretji postaji serije IAAF World Indoor Tour. Tri kilometre je pretekla v času 8:26,81, kar je skoraj sekundo in pol hitreje od prejšnjega rekorda Rusinje Lilije Shobukhove.

Muirjeva je sicer specialistka za 1.500 m: v tej disciplini je lani s 3:55,22 postavila državni rekord in najboljši izid sezone.

Če se bo letos odločila za nastop v Beogradu, bo prav gotovo glavna kandidatka za zlato odličje – tako na 3.000 kot 1.500 m.

Že danes pa bo v francoskem Val de Reuilu nastopil Luka Janežič.

Muirjeva je sicer specialistka za 1.500 m: v tej disciplini je lani s 3:55,22 postavila državni rekord in najboljši izid sezone. Upoštevajoč dejstvo, da je atletika na prostem precej bolj cenjena kot v dvorani, je ta rezultat še bolj občudovanja vreden. Za zdaj so njena šibka točka le velika tekmovanja, na katerih še ni osvojila medalje. Je pa res, da šteje komaj 23 let in prav veliko priložnosti še ni imela. Najbližje je bila pred dvema letoma na dvoranskem evropskem prvenstvu v Pragi, kjer je 3 km končala kot četrta. Če se bo letos odločila za nastop v Beogradu, bo prav gotovo glavna kandidatka za zlato odličje – tako na 3.000 kot 1.500 m.

V preostalih tekaških disciplinah so slavili: Poljakinja Joanna Jozwik (2:01,26), ki je bila na 800 m po Dusseldorfu še drugič letos uspešna na nemških tleh; med moškimi na isti razdalji je najbolje finiširal Američan Erik Sowinski (1:46,80), lani tretji na dvoranskem SP; moških 1.500 m je dobil Kenijec Silas Kiplagat (3:38,51), ki je za dve stotinki ugnal rojaka Manangoija in se mu tako oddolžil za dusseldorfski poraz. Vsi rezultati so dostopni tukaj.

Od Slovencev je v Karlsruheju tekmovala TIna Šutej in s preskočenimi 4,30 m osvojila sedmo mesto v skoku s palico. 

Že danes pa bo v francoskem Val de Reuilu nastopil Luka Janežič. Tekel bo v svoji paradni disciplini – 400 m. Med prijavljenimi ima letos najhitrejši čas (46,47), glavno konkurenco pa bi mu – sodeč po lanskoletnih rezultatih – morala predstavljati Američan Kyle Clemons in Poljak Rafal Omelko, ki letos na tej razdalji še nista tekmovala.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ