Lepo število naših mladih atletov teklo na Dunaju

Lepo število naših mladih atletov teklo na Dunaju
16.02.2017 AVTOR: L. Z.
Kot smo na tej spletni strani že zapisali, je bil dunajski miting Vienna Indoor Gala za slovenske atlete izjemno uspešen.

Največ jih je bilo iz Maribora (AD Štajerska in AK Poljane), nekaj pa jih je bilo tudi iz Murske Sobote (AK Panvita) in Celja (AD Kladivar).

Ena glavnih prednosti mladinske atletike pa je – oziroma bi morala biti – neobremenjenost z rezultati.

Lepo je videti, da kraljica športov ostaja priljubljena med mladimi in kljubuje komercialno zanimivejšim športom.

 

Poleg vrhunskih rezultatov Anite Horvat (odtekla je normo za EP), Gregorja Grahovca (postavil državni rekord za mlajše mladince) in ostalih, ki se z atletiko ukvarjajo zelo resno – tekmovalno, so v avstrijski prestolnici nastopili tudi številni mladi atleti.

Največ jih je bilo iz Maribora (AD Štajerska in AK Poljane), nekaj pa jih je bilo tudi iz Murske Sobote (AK Panvita) in Celja (AD Kladivar). Razumljivo: Dunaj jim je pač bližje kot, denimo, Koprčanom. Morda tukaj dejstvo, da v Sloveniji nimamo atletske dvorane za krožne teke, niti ni tako slabo. Drugače povedano: mlajši atleti vsekakor pridobijo več izkušenj, če tu pa tam na tekmovanje skočijo izven slovenskih meja. In pridobivanje izkušenj je eden glavnih ciljev mladinske atletike, mar ne?

Ena glavnih prednosti mladinske atletike pa je – oziroma bi morala biti – neobremenjenost z rezultati. Napredek pri teh letih z rednim delom pride tako ali tako sam od sebe. Tako so lahko na spletni strani AD Štajerska nastope zapisali, da »kot je že običajno v tej zimski sezoni, so atleti ponovno prikazali odlične nastope in nas zelo razveselili z odličnimi rezultati. « Podobno so nastope svojih atletov ocenili v drugem mariborskem klubu AK Poljane: »Njihovi nastopi so bili ponovno zelo dobri, postavili pa so tudi kar nekaj novih osebnih rekordov. «

Lepo je videti, da kraljica športov ostaja priljubljena med mladimi in kljubuje komercialno zanimivejšim športom. Kaj lahko se zgodi, da bodo ti atleti čez nekaj let krojili vrh slovenske atletike.

Rezultate in obširnejši komentar nastopov si lahko ogledate na spletnih straneh AD Štajerska in AD Poljane.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ