Ljubljanski maraton: Vse kar morate vedeti (3)

Ljubljanski maraton: Vse kar morate vedeti (3)
23.10.2017 AVTOR: L. Z.
Danes v naši rubriki Vse kar morate vedeti o Ljubljanskem maratonu preberite, kje in kako v nedeljo parkirati ter kakšen tempo bodo narekovali tempo tekači.

Ali ste vedeli?

Letos si boste Ljubljanski maraton v živo lahko ogledali tudi tisti, ki vam gneča v slovenski prestolnici ni preveč po godum, saj bo dogajanje prenašala tudi televizija. Na televizijskem kanalu Planet 2 bo prenos vsega dogajanja s komentarjem, na Planet TV pa se bodo oglašali z vklopi.

Parkiranje in prevoz do centra

Organizatorji Ljubljanskega maratona vsako leto prejmejo nemalo pritožb, ker maraton za en dan ohromi promet v prestolnici, a drugače pač ne gre. Velik problem so tudi parkirišča, saj – razumljivo – z avtom ni mogoče priti niti blizu centra.

Tukaj je nekaj nasvetov, kje pustiti avto med Ljubljanskim maratonom.

V soboto in nedeljo lahko ob predložitvi voucherja, štartne številke ali akreditacije zastonj uporabljate Ljubljanski mestni promet (trole). Parkirate lahko na P+R parkiriščih na Dolgem mostu, Barju in v Stožicah in se z avtobusom pripeljete v center.

Organizatorji so poleg rednih linij organizirali še dve, ki bosta obratovali le v nedeljo. To sta:

- P + R iz Stožic vas pripelje do Trga OF, vstop v Stožicah bo na končni postaji številke 20, nazaj do Stožic bo vstopna postaja na postaji LPP (Trg OF).
- P + R iz Barja vas pripelje do Aškerčeve ceste, vstop na Barju bo na postaji ob parkirišču, nazaj do Barja bo vstopna postaja na Barjanski cesti (nasproti francoske ambasade).

Tempo tekači

V maratonski preizkušnji bodo tempo tekači za končne rezultate 3:00, 3:15, 3:30, 3:45, 4:00 in 4:15. Prvič letos bodo tempo tekači tudi v GARMIN teku 10 km za končne rezultate 0:50, 0:55, 1:00, 1:05 in 1:10. Tempo tekači bodo v štartnih conah ob oznakah pričakovanih časov označeni z zastavicami in v pisanih tekaških dresih.

Več o Ljubljanskem maratonu:  - Nedeljski program in razpored štartnih con.

                                                  - Sobotni program in dvig štartnih številk.

Jutri na tekac.si preberite, kdo so vabljeni vrhunski maratonci in kako poteka trasa teka na 10 kilometrov.

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ