Makau v Frankfurt po nov svetovni rekord

Makau v Frankfurt po nov svetovni rekord
03.10.2012 AVTOR: Uroš Buh
Po jesenski maratonski otvoritvi elitnih nastopov nekaterih najboljših tekačev na maratonu v Berlinu, kjer je Geoffrey Mutai neuspešno lovil svetovni rekord, je sedaj čas za odgovor Patricka Makauja.

V nedeljo je v Berlinu nekaj časa lepo kazalo na potencialni novi svetovni rekord, ki sta mu nasproti tekla Kenijca Geoffrey Mutai in maratonski debitant Denis Kimetto, a jima je na koncu vseeno zmanjkalo moči, ki bi jo v času lahko izmerili za natanko 37 sekund. Toliko sta namreč zaostala za lanskim svetovnim rekordom Patricka Makauja, prav tako iz njegovega berlinskega nastopa. No, Makau je po razočaranju – tako kot Mutai – ko ga niso izbrali v olimpijsko ekipo, sprva nameraval nastopiti v Berlinu, a si je premislil in se namesto tega odločil rajši za Frankfurt, ki bo na sporedu 28. oktobra.

Tam bo po besedah organizatorjev zbrana najmočnejša konkurenca v moških vrstah doslej, s kar petimi tekači z osebnimi rekordi pod 2:05:45. Med temi je sicer na papirju najmočnejši 27-letni Makau, tu pa so še Yemane Tsegay iz Etiopije(2:04:48), Albert Matebor iz Kenije(2:05:25) in še en etiopski tekač Bazu Worku(2:05:25). Prečko rekorda frankfurtske proge jim je lani zelo visoko dvignil še en Kenijec Wilson Kipsang, ki je tekel izjemnih 2:03:42.

Makau je berlinski maraton spremljal po televiziji: ”Gledal sem maraton, pa vendar težko komentiram potek dirke. Lahko govorim le zase: treniral sem dobro, in potem ko sem videl še Berlin, sem še bolj motiviran za nastop v Frankfurt. Če bodo vremenske razmere dobre in bo imel Makau dober dan, pa se lahko na hitri progi zgodi marsikaj. Kenijec je sposoben teči nov svetovni rekord, to je že dokazal, vkolikor pa bi se vsaj spustil pod Mutaijev nedeljski čas iz Berlina, bi mu že drugo leto zapored pripadel tudi laskavi naziv najhitrejšega maratonca na svetu.

 

Vir: iaaf.org

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ