Maruša Mišmaš z novim državnim rekordom

Maruša Mišmaš z novim državnim rekordom
19.09.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Novo mesto je bilo v znamenju atletike mednarodnega formata. Zgodil se je tradicionalni 26. mednarodni atletski miting.

Nastopilo je okrog 200 atletinj in atletov iz 10 držav, v 17 disciplinah. Mitinga se je udeležilo več kot 30 tekmovalcev iz tujine, poleg njih pa tudi slovenski rekorderji Matija Kranjcv metu kopja, Tina Šutej v skoku s palico ter Maruša Mišmaš v teku na 2000 m z zaprekami, kjer je Matea Parlov izboljšala hrvaški rekord.

Maruša Mišmaš je atletsko leto 2015 začela z rekordnim tekom na 3000 m, najprej v Turčiji (Istanbul), potem pa še boljše na Češkem (Praga) s časom 8:57,96, se vmes grdo poškodovala na tekmi na Slovaškem (Bratislava), kjer si je za zadnji vodni zapreki poškodovala gleženj in obenem dosegla normo za olimpijske igre v Riu. Zaključek sezone pa je bil ponovno v znamenju rekorda in sicer v domačem Novem mestu, v teku na 2000 m z zaprekami je Maruša zmagala s časom 6:27,27 suvereno postavilanov državni rekord.

Izjava Maruše Mišmaš po nastopu:

"Tekma je bila zelo prijetna, navijači so bili super. Skupaj s hrvaško kolegico Mateo Parlov sva lovili državna rekorda in obema je uspelo. Mislim, da mi vseeno bolj odgovarja tek na 3000 m z zaprekami, saj se je danes tek končal kar malo prehitro. Sem pa zelo vesela, da se mi je po poškodbi pri skoku cez vodno zapreko maja uspelo popolnoma znebiti strahu. S tem sem tudi sama sebi dokazala, da je mogoče premagati vsako težavo in zapreko."

Maruša Mišmaš bo naslednjo soboto 26. septembra tekmovala na ekshibicijski tekmi Balkanation, ekipnem atletskem tekmovanju ekip članic Balkanske atletske zveze. Ekipe se bodo merile v 18 disciplinah, Maruša pa bo nastopila v disciplini tek na 800 m in v štafetnem teku 4 x 400 m. Maruša osebno vas vse lepo povabi, da pridete vzpodbujat in navijat za vse atlete, za Slovenijo, zagotovo boste uživali v čudoviti atletski predstavi. (balkanation.com/

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ