Mihalinčeva uspešno prestala operacijo Ahilove tetive

Mihalinčeva uspešno prestala operacijo Ahilove tetive
05.10.2017 AVTOR: L. Z.
Najboljša slovenska atletinja v letu 2015 je zaradi težav s tetivo izpustila praktično vso lansko sezono.

Maja Mihalinec: "Operacija v sanatoriju MD Medicine v Ljubljani je potekala brez problemov, sem že doma in se počutim dobro."

"Pričakujem, da bom v poletni sezoni izpolnila mednarodno normo in nastopila na evropskem prvenstvu v Berlinu."

 

"Upam, da se bom v dveh mesecih in pol lahko vrnila v normalni ritem treningov."

 

 

Maja Mihalinec (AK Velenje) je uspešno prestala operacijo Ahilove tetive, zaradi katere je bila s tekmovališč odsotna skoraj eno leto. "Operacija v sanatoriju MD Medicine v Ljubljani je potekala brez problemov, sem že doma in se počutim dobro, " je za STA dejala Mihalinčeva, ki se je poškodovala decembra lani. 

Najboljša slovenska atletinja iz leta 2015 je dejala, da bo po nekajdnevnem počitku začela z rehabilitacijo. Čeprav se je njena tetiva vmes že zacelila do te mere, da je lahko tekmovala – 9. septembra je na atletskem pokalu Slovenije v Novi Gorici za pol sekunde ugnala vse tekmice in se spustila pod mejo 12 sekund (11,94) –, se je vseeno odločila za operacijo.  

"Po delni pretrgani Ahilovi tetivi decembra lani smo se odločili za konzervativni način zdravljenja, pri katerem smo dosegli, da se je tetiva zacelila do te mere, da sem lahko septembra že zmagala na atletskem pokalu Slovenije. Po nedavni kontrolni magnetni resonanci in po posvetu z ortopedom se je izkazalo, da je okoli tetive ostalo nekaj motečih dejavnikov, ki jih je bilo treba operativno odstraniti, " je pojasnila sedemindvajsetletna članica atletskega društva iz Velenja. 

"Upam, da se bom v dveh mesecih in pol lahko vrnila v normalni ritem treningov. Pričakujem, da bom v poletni sezoni izpolnila mednarodno normo in nastopila na evropskem prvenstvu v Berlinu, " si je še zaželela varovanka Srdjana Djordjevića. Njena kariera ja bila pred poškdobo v vzponu: lani je nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, bila je med drugim tudi polfinalistka lanskega EP v Amsterdamu ter leta 2015 na svetovnem prvenstvu v Pekingu, kjer je na 200 m v polfinalu dosegla 19. izid. 

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ