Mišmaševa optimistična pred EP v krosu

Mišmaševa optimistična pred EP v krosu
09.12.2017 AVTOR: L. Z.
10-članska slovenska ekipa bo jutri nastopila na evropskem prvenstvu v krosu, ki ga letos gosti slovaški Šamorin.

Slovenska reprezentanca:

Članice: Maruša Mišmaš (Mass)

Mlajši člani: Jan Kokalj (Kladivar)

Mladinci: Matevž Cimermančič (Dto), Teodor Majcenovič (Velenje), Martin Pintar (Mass) in Jaka Grže (Postojna).

Mladinke: Tina Česnik (Velenje), Urška Arzenšek, Karin Gošek in Vita Štefane (vse tri Kladivar).

V Slovaškem Šamorinu bo v jutri potekalo 24. evropsko prvenstvo v krosu. Maruša Mišmaš, ki se uspešno vrača po poškodbi Ahilove tetive, bo prvo ime slovenske odprave. Svoj največji uspeh na EP v krosu je dosegla leta 2013 v Beogradu, kjer je osvojila bronasto kolajno v kategoriji mladink.

"Zelo sem vesela, da grem znova na veliko tekmovanje, sploh v krosu, ker imam iz te discipline tudi zelo lepe spomine, med drugim s prvenstva v Srbiji. Na tekmo grem iz polnega treninga pred naslednjo sezono, ko bom nastopala na 3000 m zapreke. Zato težko napovedujem, kaj bi lahko dosegla, lahko pa povem, da treningi dobro potekajo. Poleg tega bo to v krosu moja prva članska tekma, zato še težje kaj napovedujem. Kros mi je zaradi razgibanosti zelo všeč, malo je ovir med tekom ... Za nedeljo je Šamorinu napovedano celo sonce, kar je super, vendar dobro tečem tudi v slabem vremenu in temperaturah pod lediščem. V Budimpešti sem tudi tekla v slabem vremenu in minus štirih stopinjah Celzija, pa sem bila na koncu četrta, " je za STA pojasnila Mišmaševa.

Jan Kokalj bo letos nastopil v kategoriji mlajših članov; lani je zasedel 46. mesto v kategoriji mladincev. V Šamorinu bo slovenska reprezentanca najštevilčnejša prav med mladinci. Nastopili bodo Matevž Cimermančič, Teodor Majcenovič, Martin Pintar in Jaka Grže, slovenske barve med mladinkami bodo branile Karin Gošek, Tina Česnik, Urška Arzenšek in Vita Štefane.

Ekipa bo imela le 450 kilometrov poti, zadnja prejšnja prvenstva so bila veliko bolj oddaljena. Slovaški organizatorji dvajset let po izvedbi svetovnega prvenstva v polmaratonu v Košicah obljubljajo odlične pogoje na novi progi, napovedano pa je zelo hladno vreme.

Najuspešnejša predstavnica v krosu za Slovenijo je Helena Javornik, ki je leta 2002 v Medulinu na Hrvaškem slavila med članicami. Slovenija se lahko pohvali še s kolajno Kristine Obronek, ki je bila bronasta leta 1996 v Charleroiju v kategoriji mladink. Poleg tega je EP v krosu potekalo na slovenskih tleh, obakrat v Velenju (1999 in 2011).

Jutrišnje dogajanje bo v živo prenašala Evropska atletska zveza.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ