Mitja Krevs

Mitja Krevs
30.10.2017 AVTOR: D. Z.
Državni prvak v maratonu, a v kakšnem zaključku. Mitja Krevs je na ljubljanskem maratonu komajda prišel do cilja.

Mitja Krevs je ljubljanski maraton pretekel v dveh urah 32 minutah in 25 sekundah. To je bilo dovolj za naslov državnega prvaka, saj so se nekateri maratonci odpovedali nastopu na tej razdalji.

“To je lep uspeh. Še posebej sem ponosen na to, ker je to eden izmed državnih naslovov v tekih od osemsto metrov do maratona. Ni tako enostavno. Kaže, da sem raznovrsten tekač. Da sem bil v preteklosti hiter, da sem zmagoval že na osemsto metrov in danes še v maratonu, ” je dejal Mitja Krevs. Z novinarji je spregovoril kar precej časa po prihodu na cilj. Razlog je bil preprost. Tekel je na vso moč in zaradi krčev, pa tudi izčrpanosti komajda še prečkal ciljno črto.

Takoj po ciljni črti pa so ga odnesli na nosilih: “Resnično nisem bil sposoben narediti še tistih nekaj korakov. Komaj sem ostal pri zavesti in bistveno mi je odleglo, ko so me odnesli. ” Do 30 kilometra je bil dobro na poti, potem pa je ostal sam in takrat se je začel pravi boj za prihod na cilj. “Nekje okrog 30 kilometra je ritem teka padel. Pihal je veter in ostal sem sam. Noge so postajale težke, v glavi pa borba z zadnjimi kilometri. Ne vem od kje mi moč. Bila je neka trma v meni, da pridem do cilja. Nisem želel obupati. Ciljna črta se je vlekla, zelo počasi se je bližala. Z neko trmo, ne vem od kje sem jo črpal, mi je vendarle uspelo, ” je še pojasnil Krevs.

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ