Mo Farah ne le atlet, temveč tudi najboljši športnik na Otoku (VIDEO)

Mo Farah ne le atlet, temveč tudi najboljši športnik na Otoku (VIDEO)
19.12.2017 AVTOR: L. Z.
Britanec je letos ubranil naslov svetovnega prvaka na 10.000 metrov.Zadnji kilometer finala SP v Londonu na 10.000 metrov.

Dolgoprogaški zvezdnik Mo Farah je sinoči presenetljivo prvič v karieri osvojil prestižno nagrado britanski športnik leta po izboru BBC. Štirikratni olimpijski prvak je v glasovanju premagal tudi motociklističnega prvaka Jonathana Reo.

Štiriintridesetletni Farah je avgusta uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka na 10.000 metrov, a kolajne ni obogatil z dvojčkom na 5000 metrov, kjer je bil drugi. Isti mesec se je upokojil z atletskih stez, saj se bo v prihodnje posvetil tekom na cesti, še posebej maratonom. Med drugim je napovedal nastop aprila v Londonu – takrat bo na štartni črti tudi eden najboljših maratoncev vseh časov Kenijec Eliud Kipchoge.

Farah si je prislužil 83.524 glasov, 2.957 več od Severnega Irca Ree, ki je postal prvi v zgodovini s tremi zaporednimi naslovi svetovnega prvaka v superbiku, tretji je bil dvakratni paraolimpijski prvak Jonnie Peacock.

Boksarski šampion Anthony Joshua, ki so ga stavnice uvrščale na prvo mesto za prestižno nagrado, je bil četrti v letu, v katerem je v epskem dvoboju težke kategorije premagal Ukrajinca Vladimirja Klička. Svetovni prvak v formuli 1 Lewis Hamilton je bil v glasovanju šesti, poroča STA.

"Neverjetno je, težko verjamem, da sem dobitnik te prestižne nagrade. Mislil sem že, da mi je nikoli ne bo uspelo osvojiti. Če trdo delaš, se ti vse lahko zgodi. Sanje so postale resničnost. Ne morem verjeti, da sem zmagal, " je dejal Farah preko videopovezave, saj ga na slovesni podelitvi v Liverpoolu ni bilo.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ