Na pol poti

Na pol poti
16.09.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Po 12 tednih vadbe je za Sonjo in suzano prišel tudi čaz za prvi izziv, test na tekmi s polovično tekmovalno razdaljo.

V soboto 5. septembra smo se s Sonjo in Suzano udeležili testne tekme, ki je bila del testiranja tromesečnega napredka in trenutnega kondicijskega stanja. Rezultati nam bodo služili tako za oceno dosedanjega opravljenega dela kot tudi za načrtovanje zadnjih sedmih tednov pred glavnim izzivom – 20. Ljubljanskim maratonom.

S Sonjo smo se udeležili 10 kilometrske razdalje (na Ljubljanskem maratonu bo tekmovala na polmaratonu) in rezultat je bil odličen. Ciljno črto je prečkala v času 49:45 in s tem za več kot 3 minute popravila svoj do sedaj najboljši rezultat iz letošnje pomladi. To je lep rezultat in obeti za glavni izzvi so dobri, vsekakor pa to ne pomeni, da lahko sedaj samo še počivamo. V zadnjih 6 tednih bomo poskušali še dodati na hitrostni vzdržljivosti, upamo pa tudi že na glas napovedati rezultat. Na Ljubljanskem polmaratonu bomo lovili čas pod dvema urama!

Sonja: »Moja tekaška samozavest se dviguje premo sorazmerno s količino treningov, a sem s tekom na Nočnem teku Ljubljanica vseeno presegla svoja pričakovanja in dosegla svoj osebni rekord na teku na 10 km. Glede na vse povedano je motivacija za delo še večja, kot je bila na začetku izziva, ravno tako se je izboljšalo počutje, predvsem fizično. Sprva je bil cilj za Ljubljanski maraton le preteči 21 km, a mislim, da si lahko zastavim tudi bolj konkreten cilj. Menim, da bom imela največ težav v 'glavi' «.

Tako kot Sonja se je tudi Suzana pomerila na polovički tekmovalne razdalje. 21 kilometrov je pretekla v času 1:47:55 in za skoraj 10 miut izboljšala svoj osebni rekord. Glavno težavo med tekmo ji je predstavljalo držanje konstantnega tempa , zato bomo v zadnjem delu priprav ravno temu, taktični pripravi, posvetili največ pozornosti.

Suzana bo na Ljubljanskem maratonu lovila svoj najboljši rezultat, napovedujemo čas pod 4 urami in 10 minut!

Suzana: »Treningi v avgustu so bili naporni, predvsem vroči. Začetni intervalni teki  in tempo teki so mi šli slabo,vendar po parih ponovitvah je vse šlo na bolje in hitrost se je stopnjevala. Tudi klance sem lažje premagovala. Vzpodbudne besede in motivacija trenerjev Luke in Uroša so vse skupaj še olajšali in sem začela verjeti vase, da zmorem tudi hitreje teči. Rezultat na Ljubljanici je to potrdil. Priznam, da sem bila na dan pred tekmo in na štartu zelo živčna. Na cilju pa toliko bolj vesela. Uspelo mi je!! «
Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ