Na štiri oči z Mitjem Krevsom

Na štiri oči z Mitjem Krevsom
12.04.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Mitja je profesionalni tekač na srednje dolge proge, ki je med drugim leta 2014 Slovenijo zastopal tudi na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki.

OSEBNO
Si član kakšnega športnega društva ali kluba?
Sem član AD Kladivar Celje.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Znamka superg, ki mi najbolj leži je Asics. Eden izmed boljših modelov pa mi je Nimbus.

Uporabljaš tekaško uro?
Uporabljam Polar RS300.

Tvoj obred pred tekom? 
Pred tekmo se poskušam držati nekih stvari, ki sem jih vajen. Nimam pa nobene posebne navade, da bi jo izpostavil. Običajno v hotelski sobi odmislim tekmo s kakšno igrico na telefonu, dopoldne pa opravim lažji trening ali sprehod.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:
Državni dvoranski rekord na 1500 m, 2x zmagovalec Ljubljanskega maratona na 21 km, 16. mesto na dvoranskem svetovnem prvenstvu, 35 naslovov državnega prvaka v različnih kategorijah.

Kdaj in zakaj si se pričel ukvarjati s tekom?
S tekom sem se začel ukvarjati pri trinajstih letih, pred tem pa sem bil že povezan z atletiko preko krožka na šoli. Že v začetku sem kazal potencial, zato sem se odločil pričeti trenirat tek. Kmalu so prišli rezultati in to me je gnalo naprej.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Svoboda. Greš lahko teči kadarkoli želiš in kjerkoli si. Skoraj vedno te spremlja narava, hkrati pa si lahko med lažjimi treningi zbistriš misli.

Kaj ti je tek dal?
Dal mi je vztrajnosti, discipline, natančnosti, spoznanje, da je potrebno za uspeh ogromno truda in noben rezultat ne pride čez noč. Naučil me je premagovanja ovir in hkrati dal priložnosti tudi za potovanja.

Kako potekajo tvoji treningi?
Treningi se razlikujejo. So intervalni teki, izteki, vaje za moč itd. Tečem cca. 12x na teden. Glede na to, da treniram večino časa sam, motivacijo najdem v sebi, seveda pa so rezultati tisti, ki te najbolj motivirajo. Med tekom pa ne poslušam glasbe.

Tečeš sam ali za to potrebuješ družbo?
Večina treningov opravim sam, mi pa zelo ustreza, če je kdaj priložnost, da se mi kdo pridruži, takrat težji treningi postanejo lažji in hkrati bolj kakovostni.

Katerih tekov ne boš nikoli pozabil?
Nikoli ne bom pozabil svojega prvega nastopa na EP v krosu, univerzijade na Kitajskem ter zmage na Ljubljanskem maratonu.

Se ob teku ukvarjaš še s kakšnim drugim športom?
Glede na to, da je trening planiran na svojih maksimalnih sposobnostih, ne ostane veliko energije za dodatne športe. Tudi počivanje je pomemben del procesa treninga. Sicer pa zelo rad igram košarko, ki jo malce igram po končani sezoni oziroma v času premora.

Kako pa skrbiš za prehrano?
Poskušam se držati zdrave prehrane, moja šibkost pa so sladke pregrehe.

Kakšne tekaške načrte, želje, imaš za v prihodnje?
Po zaključeni letošnji sezoni bom načrtoval prihodnjo sezono, a zaenkrat naj načrti ostanejo skrivnost.

Kaj še počneš poleg ukvarjanja s tekom, imaš tudi kakšne druge hobije in kakšna je tvoja poklicna pot?
Poleg teka trenutno zaključujem magistrski študij živilstva, ki ga bom predvidoma zaključil jeseni. Prosti čas pa namenim punci in srfanju po internetu.

Značke: Na štiri oči, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ