Naši aduti na EP: Marina Ratej

Naši aduti na EP: Marina Ratej
06.08.2018 AVTOR: L. Z.

Glede na moje zadnje tekme sem sposobna boja za vrh, bomo videli, kaj bo prvenstvo prineslo, je napovedala metalka kopja.

Letošnja sezona slovenske rekorderke v metu kopja Martine Ratej dolgo časa ni bila nič posebnega, nato pa se je zgodilo DP v Celju.

Kopje Ratejeve je pristalo pri 66,10 m, s čimer je le za dober meter zaostala za svojim slovenskim rekordom 67,16 m, ki ga je dosegla 14. maja 2010 na diamantni ligi v Dohi. Z dosežkom iz Celja je enajsta na svetovni lestvici te sezone in četrta ta čas v Evropi ter ima v slovenskem taboru največ možnosti za kolajno.

"Po treh, štirih letih sem ponovno dosegla tako dobro daljavo. Zjutraj sem si želela vreči prek 62 m. Potem pa sem prišla na ogrevanje na stadion in sem se dobro počutila in vrgla prek 66 m. To je bil dober znak. In na tekmi mi je uspelo. Pričakovala sem sicer 65 m, ne tako dolgega meta. Z njim sem znova po dosežku med najboljšimi na svetu. Pa tudi pri 66 metrih met ni bil idealen, bilo je malo odmika pri izmetu. Ob pravem času v dobri formi, le še tri tedne je do EP, vmes bom imela še diamantno ligo v Londonu, ni več veliko časa do Berlina. Če na EP ponovim tak met ali pa se mu povsem približam, bi bila zelo zadovoljna s to sezono," je za STA napovedala Ratejeva.

Teden dni zatem je še nastopila še zadnjič pred EP in zopet dosegla izvrsten rezultat: na mitingu diamantne lige v Londonu je z metom 62,89 m zasedla četrto mesto.

"Dosegla sem, kar sem hotela pred prihodom v London. Cilj je bil uvrstitev v finale diamantne lige in da dosežem mete prek 62 m. Ponovno sem dobro tekmovala in dokazala, da sem v dobri formi. To je bila zadnja tekma pred EP v Berlinu. Tam si želim čim bolje tekmovati. Cilj je finale in tam potem borba za čim višjo uvrstitev. Glede na moje zadnje tekme sem sposobna boja za vrh, bomo videli, kaj bo prvenstvo prineslo," je dejala po tekmi.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ