Ne cilj, rezultat naj bo motivacija - Revija TEKAC (10-11)

Ne cilj, rezultat naj bo motivacija - Revija TEKAC (10-11)
30.09.2014 AVTOR: Matej Zalar
Kljub deževnemu septembru so priljubljene tekaške trase v Ljubljani spet polno zasedene, tako da sprehajalci psov pred tekaškimi skupinami bežijo v bolj odročne in bolj blatne odmaknjene kotičke.
Iz vsebine revije Tekac 10-11/2014

Anketa revije Tekac.si: Revija Tekac.si izhaja že tretje leto!

Kaj vam je v reviji všeč? Katerih vsebin primanjkuje? Svetujte nam!

Revija ABCteka je že na voljo na vseh prodajnih mestih.

Naročite jo lahko tudi v spletni trgovini. 

Ne spreglejte:Promocijska akcija ABCteka + Tekac.si 10-11

Zadnjič sem se na Rožniku celo jaz pridružil KinVitalovi skupni intervalni vadbi in zdaj tudi malo bolje razumem veselje tekačev do druženja, ne samo takrat, ko se teče v pogovornem tempu, ampak tudi, ko je treba dati skoraj vse od sebe.

Z motivacijo je hudič – ko se enkrat že spravijo ven, se mnogi težko prepričajo v tek na polno, nekaterim se to zdi celo nepotrebno, češ, zakaj bi telo obremenjevali še bolj, kot bi bilo potrebno. Toda na tak način je nemogoče izboljšati rezultat in tega se prav dobro zavedata tudi Dunja Grašič in Jani Derstvenšek, ki smo ju izbrali za tekaško preobrazbo, s ciljem, da bosta na Ljubljanskem maratonu sposobna v doglednem času preteči deset kilometrov – in, kar je najpomembneje, na način, da bosta v tem tudi uživala.

V zadnjem mesecu pred Ljubljanskim maratonom je tako vznemirjenost na višku – ne samo pri Dunji in Janiju, ampak tudi v uredništvu in pri njunih trenerjih, Luki Hrenu in Urošu Kožarju, ki sta tudi sodelavca naše revije. Že zdaj smo lahko ponosni, saj Dunja in Jani desetko pretečeta brez najmanjše težave, o teku, prehrani in treningu se pogovarjata kot stara mačka, Dunja razmišlja o rezultatu za prvo dvestoterico žensk na desetki, Jani pa bo tekel celo polmaraton! Z enakim vznemirjenjem pa Ljubljanski maraton pričakujejo še tisoči ostalih tekačev.

Glavna tema revije je tokrat posvečena hitrosti in je z vadbenim načrtom za desetkilometraše, polmaratonce in maratonce posvečena piljenju forme v zadnjih štirih tednih pred največjo slovensko tekaško preizkušnjo. Že spomladi smo glavno temo posvetili vajam za stabilizacijo trupa, v poletni številki nadaljevali z vajami za izboljševanje ravnotežja, v prejšnji smo se posvetili vzdržljivosti, zdaj pa torej še hitrosti. Kdor je sledil priporočilom tako pridno kot Dunja in Jani, bo brez dvoma uspešen.

Ne pozabimo: rezultat je lahko naša motivacija, cilj pa naj bo zdravo življenje!


Kazalo revije Tekac 10-11


Fotolov


10 nasvetov


Torbica ali nahrbtnik


Predstavitev tekaške obutve


Tema o hitrosti


Mateja Kosovelj


Irena Yebuah Tiran


Sliva zakladnica vlaknin


Dunja in Jani v pričakovanju Ljubljanskega maratona


Blatna kopel


Nazaj v prihodnost - tek v naravi
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ