Ne morete na veliko potrebo? Preverite, kako si lahko pomagate ...

Ne morete na veliko potrebo? Preverite, kako si lahko pomagate ...
18.08.2018 AVTOR: A. T., Foto: Lorna Jane/ Facebook

Ne morete na veliko potrebo? Niste edini. S to težavo se letno spopada več milijonov ljudi. Da bi težavo odpravili, lahko poskusite naslednje ...

Zaprtost je vse prej kot prijetna, saj ne le, da ne moremo na veliko potrebo, temveč smo tudi napihnjeni, spuščamo vetrove in se nasploh počutimo zelo neprijetno. A težave je mogoče olajšati in celo preprečiti na različne načine...

Uredite si prehrano
Neustrezno prehranjevanje je običajno tisto, ki lahko povzroči zaprtost, zato prvo preverite kaj jeste in kako. Priporočljivo je namreč, da jeste redno in zdravo hrano z veliko vlakninami in tudi probiotiki. Pomembno pa je tudi, da uživate veliko tekočine.

Popijte nekaj toplega
Vaš prebavni sistem lahko k delovanju spodbudite tako, da spijete nekaj toplega, na primer toplo vodo ali kavo. Slednja je še posebej učinkovita, saj sestavine v kavi spodbudijo proizvodnjo določenih hormonov v telesu, ki pomagajo pri izločanju fekalij.

Počep vam lahko pomaga
Ne, ne bo vam potrebno telovaditi, ampak le spremeniti pozicijo sedenja na wc školjki. Sliši se smešno, a je učinkovito. Kot pravijo strokovnjaki, samo sedenje povzroči, da se mišica rektuma ne sprosti popolnoma, zato je tudi izločanje fekalij omejeno. Školjko oziroma sedenje na njem bi torej morali prilagoditi tako, da bi na njej čepeli ali se vsaj poskusili približati temu položju. Le tako se namreč rektum popolnoma sprosti, vi pa lahko brez težav opravite veliko potrebo.

Vstanite bolj zgodaj
Jutra so najboljši čas za opravljanje velike potrebe, saj se takrat črevesje prebudi, začne se krčiti in kaj hitro vam sporoči, da je čas za postanek na wc-ju. No, če se zbudite kasneje kot običajno, lahko to zamudite in težave se začnejo. Zato, če le lahko zjutraj vstanite malo prej, da se vaše telo lahko zažene, vi pa si po kavici in pred odhodom od doma lahko vzamete čas za opravljanje velike potrebe.

Prirejeno po: 5 Tricks to Try When You Just Can’t Poop, ki je dostopen 
tukaj.

Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ