Nočna 10ka trka na vrata!

Nočna 10ka trka na vrata!
12.07.2012 AVTOR: Uroš Buh
Tek, ki bo zaznamoval prihajajoči konec tedna, je zagotovo Nočna 10ka.

Trasa Nočne 10ke ostaja nespremenjena, s štartom na Pristavi, od koder se bodo tekači podali v prvi krog okoli jezera v nasprotni smeri urinega kazalca in sicer: mimo Mlina, skozi tunel, na Promenado in nad kopališčem proti veslaškemu centru. Tam bo na voljo tudi okrepčevalnica, nato pa nadaljujete v še en krog okoli jezera, cilj pa bo prav tako v veslaškem centru.

Štartno listo in številke si lahko ogledate na tej povezavi.

Organizator vabi tekače, da s seboj prinesejo naglavne svetilke ter po možnosti tečejo z njimi. Prav tako je pričakovati ‘nežno rosenje z nočnega neba’, tako da poskrbite za primerna tekaška oblačila, sicer pa naj bi bile temperature okrog idealnih 20 stopinj Celzija!

Blejsko tekaško prireditev bi lahko brez slabe vesti označili za ‘tek poletja’ ali celo kaj več, saj po popularnosti in udeležbi sodi v sam vrh tekaških prireditev pri nas. Že šesto leto so organizatorji Vitezi Dobrega Teka poskrbeli za vse potrebno, da se bo do štarta v soboto 14.7. ob 22h prireditev odvijala v utečenem slogu. In če je bilo lani simbolično prijavljenih 2011 tekmovalcev, bo letos ta številka še nekoliko višja, saj so konec maja, po zaključku sprejemanja zabeležili kar 2345 plačanih prijav. Poleg tekačev na desetkilometrskem teku, pričakujejo vsaj še 300 do 400 udeležencev otroškega ter rekreativnega teka, s čimer bo številka 3000 kljub vsemu presežena.

Letošnja trasa se na podlagi uradnega merjenja kiti tudi s certifikatom Atletske zveze Slovenije, s čimer prireditev le še dodatno pridobiva na veljavnosti. In če sta bila lani postavljena nova rekorda tako v moški(Peter Kastelic - 31:34) kot ženski(Neža Mravlje – 36:44) konkurenci, se kaj lahko pripeti, da bo letos poleg najvišje udeležbe padel še kakšen rekord; med prijavljenimi tekači se namreč nahaja tudi skorajšnji potnik na olimpijske igre v Londonu, maratonec Primož Kobe, ki se te dni vrača s priprav v St. Moritzu. Ta bo verjetno glavni konkurent lanskemu rekorderju Petru Kastelicu, med kandidati za zmago pa sta med drugimi zagotovo vsaj še Jan Breznik in Boštjan Hrovat. No, čeprav njegove visoke uvrstitve ni pričakovati, pa bo na teku nastopil tudi stari znanec slovenskih tekaških prireditev in jesenski kandidat za novega predsednika Slovenije, Borut Pahor.

Pri ženskah letos Mravljetove, tako kot tudi lani druge, domačinke Žane Jereb, ne bo. Slednja je namreč – tako kot Kobe - v zaključnem ciklusu priprav na maratonski nastop na OI. Tako so v ožjem krogu favoritk za zmago Saša Rot, Jana Strahinič, Nataša Aničič in še nekatere druge tekmovalke.

Med bosonogimi tekači, ki jih prav tako vsako leto več in ki jim nastop na Nočni 10ki pomeni nekakšno matično bosonogo prireditev v Sloveniji, velja ponovno izpostaviti kranjskega ultramaratonca Boštjana Urankarja, ki je lani v cilj pritekel z neverjetnim časom 35:59. A, ker se bosonoga tekaška skupnost tudi pri nas iz leta v leto veča in bo tako letos na štartu že preko 30 tekmovalcev, so presenečenja povsem mogoča!

Tudi letos bo zelo dobro obložena tudi darilna vrečka, ki jo bodo tekači prejeli ob prevzemu štartnih številk, kar lahko naredijo že v petek od 17h do 21h, ter seveda na dan prireditve od 17h do ure pred prireditvijo. V vrečki boste letos lahko poleg novosti – brisače – našli tudi svežo revijo Tekac.si! Novost pa so tudi medalje v obliki graviranih vilic, s katerimi se boste v ciljnem prostoru  pod nekoliko večjim šotorom, kjer bo dovolj prostora za vse udeležence, lažje predajali sladkim kremšnitam ob dobri glasbi tradicionalne zasedbe Nočne 10ke - Joške v’n. Domov naj se vam nikar ne mudi, saj bo za zabavo poskrbljeno vse tja do druge ure zjutraj!

 

Srečno in dober tek!

 

Video prispevek Šport TV o Nočni 10ki ter bosonogem teku v okviru le-te, pa si lahko ogledate na tej povezavi

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ